Kako je Martin Strel razhudil Slovence: „Imamo Luko Dončića, ki ni naredil še nič, moj film je šel v 140 držav!“

27. jun. 2024, ob 06.19
1700
130 SEK

Tomaž in Martin sta intervju, ki je trajal kar štiri ure, začela s kozarčkom: nazdravila sta z modro frankinjo, ki jo je pridelal Tomažev oče.

TREBNJE – „Sam zase vem, da si zaslužim izjemno pokojnino, ki je še nihče ni dobil v Sloveniji. Sam sebe tretiram, pa saj bodo rekli, da se hvalim, da sem po promociji številka ena v Sloveniji. Ne glede, da imamo Dončića, Dragića, Kopitarja, mene to ne zanima,“ je v intervju pri Tomažu Gorcu v svojem slogu povedal ultramaratonec Martin Strel, rojen v Mokronogu, 27 let je živel v Trebnjem.

Tomaž in Martin sta intervju, ki je trajal kar štiri ure, začela s kozarčkom: nazdravila sta z modro frankinjo, ki jo je pridelal Tomažev oče.

„Imamo Luko Dončića, ki pa zaenkrat ni naredil še nič. No bil pa je evropski prvak v košarki. Drugače pa v Ameriki, no ja bomo videli, kaj bo v novi sezoni, a ni naredil še nič. Je pa eden najbolj plačanih športnikov na svetu. Pa tudi ostale vrhunske športnike imamo. A moj film, to sem naredil za promocijo Slovenije, je šel v več kot 140 držav. Moj film, ki je zmagal tudi na največjem filmskem festivalu, je več kot olimpijska medalja!“ je še poudaril Martin v intervjuju, kjer govori odkrito tudi do odnosu do žensk, opiše tudi Brazilke, s katerimi se je njegova ekipa soočila, ko je plaval po Amazonki. Takrat je svoji ekipi izrecno prepovedal, da kdo kako Brazilko prime za rit…

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Brez odobravanja

„Strel ima strašno samopodobo :on, pa spet on in on. To je že v redu. Da pa druge Slovenske športnike in njihove uspehe daje v nič, pa s tem samo pokaže, da ni ravno človek, ki bi bil vreden občudovanja in spoštovanja, vsaj zame ne. Mati narava mu je dala fizično moč, pri modrosti pa očitno ni bila radodarna,“ se na Strelove izjave glasi eden od komentarjev na Facebooku.

Vabljeni k ogledu intervjuja:

Pet svetovnih rekordov

69-letni Martin Strel ima za sabo ima že več odmevnih projektov, s katerimi je začel pred skoraj 30 leti. Leta 1992 je v 28 urah preplaval 105 kilometrov po Krki. Najbolj znan je po tem, da je preplaval Amazonko (5268 km), Jangcekjang (4003 km), Misisipi (3797 km), Donavo (3004 km) in Parano (1930 km). Je tudi nosilec petih Guinnessovih rekordov, nominiran za športnika sveta ter ekološko nagrado ecostep.

Film o Martinu

Strel je bil tema in zvezda celovečernega dokumentarca z naslovom Big River Man, ki ga je režiral priznani umetniški režiser John Maringouin. Film, ki je prejel nagrado “World Cinema Cinematography Award: Documentary” na filmskem festivalu Sundance leta 2009], je bil kritično hvaljen zaradi svoje mešanice komedije in drame. Film prikazuje Strelovo 3300 milj dolgo zgodovinsko plavanje Amazonke. Reka.  

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Tomaž Gorec

1700
130 SEK