• C Novo mesto
  • 02:36
  • Ned, 21.04.2024

Kako so Hrvati nahvalili to slovensko gostilno! To morate prebrati

Repovževa kvaliteta je znana daleč naokoli in tudi priznana. Michelin mu je lani podelil zeleno Michelinovo zvezdico.

ZAGREB„Repovž, družinska restavracija, ki leži približno na pol poti med Ljubljano in Zagrebom v Šentjanžu, na prvi pogled nima jasne žanrske opredelitve. Ni fine dining, niti gastronomski bistro, niti klasična slovenska gostilna. Kljub temu je Repovž na podlagi vseh teh žanrov razvil ugledno restavracijo, ki iz vsakega žanra odmerjeno in premišljeno vzame nekaj in mu doda dodano vrednost,“ so uvodoma zapisali na priznani hrvaški spletni strani Plavakamenica.hr, kjer obiskujejo gostilne in restavracije.

Več kot 300 let

„Repovž ne uporablja luksuznih sestavin in ne lovi zvezd na tisti malce ponarejen način. Ima pa Repovž lokalno dragoceno hrano, ki jo želi dvigniti na najvišjo možno raven. Nekatere jedi imajo elemente višje lige bistrologije, nekatere so le nekoliko poigrane s tehniko, predvsem pa so izjemno okusne, domače in slastne, kot se v ambiciozni gostilni spodobi,“ nadaljujejo sosedje o gostilni, ki ima že več kot 300 let tradicije. Še več – Repovževi v Šentjanžu na Dolenjskem živijo več kot 500 let.

Nagrade Michelina

Repovževa kvaliteta je znana daleč naokoli in tudi priznana. Michelin mu je lani podelil zeleno Michelinovo zvezdico. So tudi ena od sedmih slovenskih restavracij, ki so si prislužile Bib Gourmand, oznako za restavracije, ki ponujajo visokokakovostno avtentično doživetje po ugodnih cenah.

„Kruh je neprimerljivo boljši kot ob našem zadnjem obisku. Najboljši del celotnega kosila je prva jed, ki je sestavljena iz številnih manjših jedi. Nikjer nismo videli takšne pozornosti do detajlov in predstavitve predjedi, tudi v nekaterih restavracijah z zvezdicami. Hrana v gostilni Repovž ni nikoli dolgočasna. Gre za neustavljivo okusno, tehnično kompetentno pripravljeno in izjemno pomirjujočo hrano, ki bi jo jedli skoraj vsak dan. Meniji petih hodov, ki jih je v resnici veliko več, stanejo prijaznih 69 evrov. Boljše razmerje med ceno in kakovostjo je danes skoraj nemogoče najti,“ še zaključijo Hrvati, mi pa kličemo: Repovževi, bravo!

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Gostilna Repovž