Kakšen šok! Žan Kranjec brez tekme v Kranjski Gori!

05. mar. 2024, ob 13.54
Posodobljeno pred 1 mesecem
14
100 SEK

Krivo je pretoplo vreme.

KRANJSKA GORA – “Zaradi neugodnih snežnih in vremenskih razmer so organizatorji tekme svetovnega pokala v sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo odpovedali sobotni veleslalom. Pokal Vitranc le s slalomsko preizkušnjo,” je prvi poročal Sportklub.

Kot so potrdili organizatorji, bo v soboto namesto veleslaloma na sporedu le slalom, to pa bo edina tekma na letošnjega pokala Vitranc.

“Pripravljen sem dobro, za ZDA ne bom rekel, da so bile tekme popolne, sem pa zlasti v Aspnu v prvih vožnjah prikazal, da sem zraven med najboljšimi. Pričakujem, da bo tudi v Kranjski Gori dobra tekma in da bom dobro smučal,” je še pred nekaj urami na novinarski konferenci razmišljal Žan Kranjec, ki še ni vedel za odločitev Mednarodne smučarske zveze.

Pokal Vitranc (vir: Wikipedia):

Tekmovanje za Pokal Vitranc poteka že od leta 1961. Je eno izmed najstarejših tekmovanj v tem športu in spada med tako imenovane klasične, tradicionalne prireditve, ki so vsako leto znova na sporedu tekmovanja za svetovni pokal v času, ko je smučarska sezona na vrhuncu. Prireditev je dvodnevna, tekmuje pa se v dveh disciplinah, in sicer najprej je na vrsti sobotni slalomu in nato še nedeljski veleslalom. Leta 1962 tekmovanja edinkrat v zgodovini sploh ni bilo predvideno. In to povsem iz banalnih razlogov in sicer zato, ker iz pisarne takratne Smučarske zveze Jugoslavije v Beogradu so preprosto pozabili poslati prijavo kranjskogorske tekme na naslov Mednarodne smučarske zveze. Leta 2020 je tekmovanje odpadlo zaradi pandemije koronavirusne bolezni.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Sicer pa je tekmovanje zaradi slabih vremenskih pogojev ali pomanjkanja snega nekajkrat odpadlo in bilo prestavljeno na druga prizorišča v tujini z ugodnejšimi pogoji. Poleg Adelbodna in Alta Badie, vitranški veleslalom spada med tri najtežje in najprestižnejše na svetu.

Tekmovališče je v svoji zgodovini zamenjalo 4 tekmovalne poligone, vsi na istem hribu v neposredni bližini eden zraven drugega. Trenutno in dokončno lokacijo je dobila proga “Podkoren 3” (z maksimalnim naklonom 59%, tudi najstrmejša v Sloveniji) je v uporabi že od decembra 1983.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

14
100 SEK