• C Novo mesto
  • 18:47
  • Sob, 04.12.2021

Kakšne so razmere na cestah? Bravo za Dars, na dolenjki brez “sranja”

Vozite previdno, za pot si vzemite več časa in očistite vozila.

NOVO MESTO, LJUBLJANA – Ponoči je zapadlo dobrih 10 centimetrov snega, nekje nekaj več drugje manj. Na dolenjski avtocesti zaenkrat ni težav, očitno so pri Darsu zadeve vzeli precej resneje in se pametneje lotili čiščenja avtoceste. Vse povsod pa ni tako.

Hitra cesta Nova Gorica – Razdrto je med Vipavo in cestninsko postajo Nanos proti Nanosu zaradi zdrsa tovornih vozil zaprta. Zastoji nastajajo na posameznih odsekih, predvsem na Štajerskem, kjer so ovire v prometu in obilno sneženje. Čez prelaze Jezerski Vrh, Ljubelj in Korensko Sedlo so obvezne verige.

Prometne nesreče, zdrsi, okvare:
– zaprt vozni pas na razcepu Dragučova iz smeri Murske Sobote;
– oviran promet ne štajerski avtocesti na uvozu Maribor – jug proti Mariboru;
– oviran promet na štajerski avtocesti pred počivališčem Zima proti Mariboru.

Burja:
– na hitri cesti Razdrto – Nova Gorica, med Nanosom in Ajdovščino, je prepovedan promet za kamp prikolice in vsa vozila s ponjavami ter hladilnike;
– na regionalni cesti Podnanos – Manče – Vipava je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 t.

Izločanje tovornih vozil je na:
– primorski avtocesti v obe smeri;
– vipavski hitri cesti pred cestninsko postajo Bazara proti Razdrtem;
– avtocesti Fernetiči – Gabrk, pred počivališčem Povirje v smeri Gabrka.

Prepoved za tovorna vozila:
– v naslednji uri, predvidoma do 9. ure, bodo za tovorna vozila do nadaljnjega zaprli mejne prehode iz smeri Madžarske proti Sloveniji; 

– za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani mejnih prehodov Jelšane in Starod ter na regionalnih cestah Ajdovščina – Col – Črni Vrh – Godovič ter Spodnja Idrija – Godovič;
– nad 7,5 t na mejnih prehodih Petrina, Podplanina, Babno Polje in Zavrč proti Hrvaški ter na cestah Novo mesto – Metlika in Jugorje pri Metliki – Štrekljevec – Ručetna vas;
– na pomurski avtocesti na uvozih s počivališč Pince, Murska Sobota in Sv. Jurij ob Ščavnici proti Mariboru ter s počivališč Maribor – vzhod in Lopata proti Ljubljani.

Vremenska napoved za 7.2.:
Danes bo oblačno s padavinami, ki bodo proti poldnevu oslabele in prehodno ponekod tudi ponehale. V notranjosti Slovenije bo snežilo, v nižjih legah Primorske pa deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo čez dan počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do okoli 8 °C.

Zvečer in ponoči bo predvsem v južni in vzhodni ter deloma osrednji Sloveniji občasno rahlo snežilo. Burja na Primorskem bo ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, ob morju okoli 5 °C.

Vozite previdno, za pot si vzemite več časa in očistite vozila. Zaradi zdrsov vozil je ponekod oviran promet. Na cestah so plužne in posipne skupine, prehitevanje je prepovedano! Gneča že nastaja proti večjim mestom zaradi jutranje konice.

D.P., Promet.si