• 0.78C Novo mesto
  • 23:01
  • Sre, 29.01.2020

Kakšno neurje nas čaka ponoči? V Istri v dveh urah zabeležili 11.000 strel

Zvečer in v prvem delu noči se bo pas dežja z nevihtami pomikal čez Slovenijo proti vzhodu. Možne bodo močnejše nevihte z nalivi. Nato bo dež prehodno ponehal, v zgodnjem jutru pa se bodo od zahoda spet začele pojavljati plohe in kakšna nevihta, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri dopoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo popoldne od zahoda ponehale, hkrati pa se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.

Ponekod je bila tudi toča

V sosednji hrvaški pa se že borijo z vremenskimi neosveščenostmi! Na jugu Istre so danes v samo dveh urah zabeležili več kot 11.000 strel, piše na vremenskem spletnem portalu Istramet. Nevihte so spremljali močni nalivi. Na rtu Kamenjak je padlo kar 44 milimetrov dežja na kvadratni meter, v kraju Pomer 40 milimetrov. Ponekod je bila tudi toča.

V celotni Istri je bilo dopoldne zelo nestabilno vreme z lokalnimi padavinami in grmenjem, med drugim v Pulju, Medulinu in Premanturi. Na morju južne Istre in pri Brionih so opazili tudi vodni trombi.

NaDlani.si; Foto: www.facebook.com/istramet