Katastrofalne razmere, hudo neurje s točo prizadelo tudi Avstrijo

01. jul. 2024, ob 09.32
118
50 SEK

Sever Avstrije je bil včeraj prizadet zaradi močnega neurja s točo, ki je povzročilo obsežno škodo na stavbah in infrastrukturi. Zaradi resnosti situacije so bile štiri občine v regiji razglašene za katastrofalne območje.

Do 21. ure je na terenu delovalo več kot 250 gasilcev iz različnih okoliških okrajev. Njihova naloga je bila začasno prekriti poškodovane stavbe s ponjavami, da bi preprečili nadaljnjo škodo. Delo je potekalo tudi med dodatnim nalivom in močnim dežjem, ki je sledil neurju.

Gasilci so do zdaj uspeli zavarovati 55 objektov, vendar je še vedno 90 objektov izpostavljenih vremenskim vplivom. Delo se bo nadaljevalo v ponedeljek, ko se bo pridružila tudi pomoč iz drugih okrajev, vključno s specializirano opremo za hitrejše in učinkovitejše ukrepanje.

Škoda, ki jo je povzročila toča, je velika in bo zahtevala dolgotrajno sanacijo. Gasilci in reševalne službe so v stalni pripravljenosti, da pomagajo prebivalcem in preprečijo nadaljnjo škodo.

Oblasti pozivajo vse prebivalce prizadetih območij, naj ostanejo previdni in sledijo navodilom reševalnih služb. Prav tako prosijo za potrpežljivost, saj bo obnova in popravilo škode zahtevalo čas in trud.

118
50 SEK