Kdaj Slovenija nadaljuje EP v Nemčiji in s kom igra?

26. jun. 2024, ob 06.32
3943
70 SEK

Med tekmeci Slovenije je tudi Portugalska, ki je osvojila prvo mesto v skupini F.

LJUBLJANA – Slovenija še kar slavi, tekmeca v osmini finala pa nimamo. A so to sladke skrbi. Znano pa je, da bomo igrali 1. julija v Frankfurtu ali 2. julija v Münchnu.

Med tekmeci Slovenije je tudi Portugalska, ki je osvojila prvo mesto v skupini F. Slovenija bi to tekmo dobila, če izmed tretjeuvrščenih odpade Madžarska. Na sporedu bi bila v Frankfurtu 1. junija ob 21. uri.

Izmed tretjeuvrščenih namreč v izločilne boje napredujejo štiri najboljše reprezentance: trenutno so najboljše tretjeuvrščene reprezentance Nizozemska (sinoči jih je s porazom 3:2 šokirala Avstrija) s štirimi točkami, Slovenija, Slovaška (skupina E) in Madžarska pa s po tremi.

Domov odhaja Hrvaška, ki je bila tretja v skupini B z dvema točkama. Tako slabo Hrvaška na EP še ni odigrala.

Če bo na koncu Madžarska na koncu ohranila vodstvo pred tretjeuvrščeno v skupini F, kjer je Češka trenutno z eno točko, ali pa bi zaradi razlike v danih in prejetih zadetkih prehitela tretjeuvrščeno iz skupine E, bi Slovenijo čakal dvoboj z zmagovalko skupine E.

To je lahko katera koli ekipa izmed trenutno štirih reprezentanc, ki imajo vsaka po tri točke (Romunija, Belgija, Slovaška in Ukrajina), zato se danes obeta zelo zanimivo spremljanje tekem v tej skupini. V tem primeru bi Slovenija igrala v Münchnu 2. julija ob 18. uri.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Pripravil: Nadlani.si, Nzs.si
Foto: Nzs.si

3943
70 SEK