• -4.56C Novo mesto
  • 07:27
  • Sre, 22.01.2020

Kdo se dela norca iz Belokranjcev? Jasna podpora pa policiji!

Pričakovali so, da se ga bo udeležil tudi državni sekretar Boštjan Šefic.

LJUBLJANA, METLIKA – „Dovolj nam je, da se nič ne naredi! Dovolj nam je, da nam informacije prikrivajo! Dovolj nam je, da smo Belokranjci vedno drugorazredni Čas je, da Belokranjci zopet pokažemo, da se ne bomo več pustili!!! V sredo prihaja v Belo krajino tudi državni sekretar g. Šefic in ga bomo povabili tudi na protest! DELITE in PRIDITE vsi, ki vam ni vseeno!“ je zapisala Civilna Iniciativa Metlike in Bela krajine, ki jutri ob 16.30 v Metliki organizira protest.

Nov minister, nova politika?

Pričakovali so, da se ga bo udeležil tudi državni sekretar Boštjan Šefic. Njegov obisk je bil napovedan, a ga očitno ne bo. Naj bi se pa Šefic udeležil sestanka v Črnomlju. „Kandidat za ministra za notranje zadeve g. Boštjan Poklukar ima že jutri zjutraj govor pred pristojnim parlamentarnim odborom, kjer bo verjetno potrjen kot ministrski kandidat. To je nedvomno okoliščina, zaradi katere bi bilo neprimerno, da vas g. Boštjan Šefic, ki je praktično že zaključil mandat, informira o prihodnjih ukrepih na meji. O tem bo odločal novi minister in njegova ekipa na ministrstvu,“ so zapisali v odgovor v Ljubljani na ministrstvu za notranje zadeve in se elegantno ognili sestanku in srečanju v Metliki.

Podpora policiji

Na to se nekateri odzvali tudi na družbenem omrežju. „Razumljivo mi je,da g. Šefic ne bo prisoten. Njemu se mandat izteka in drugi ljudje bodo prevzeli njegovo mesto. Prepričana sem, da vas bodo poslušali. In še nekaj. Dajte, vi dobri ljudje, podprite naše policiste, jim namenite prijazne besede in hvaležnost za njihovo delo. Veste, sem bila pri vas na dopustu in se mi ne zdi, da vsi samo kritizirajo policiste. Verjemite, iz našega okoliša je kar nekaj policistov, ki so pri vas, pri nas na južni meji. In lahko trdim, da so izčrpani ali kakor zdaj rečemo “prekurjeni”. Podprite jih, dajte jim prijazno besedo. Tudi oni so samo ljudje,“ je zapisal eden od glasov razuma.

D.P.