Ko so se vrnili domov so doživeli šok! V hiši sta bila 25-letnik iz naselja v okolici Črnomlja in 29-letnik iz okolice Šentjerneja

04. jun. 2024, ob 11.07
61
60 SEK

V soboto, 1. junija, so bili nekaj po 22. uri na policiji obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Škocjanu. Oškodovanci so preko video nadzora zaznali vlom, se vrnili domov in v hiši zalotili storilca. Alenka Drenik Ragus s PU Novo mesto: »Poklicali so na številko 113 in storilca uspeli zadržati do prihoda policistov. Kriminalisti in policisti so 25-letniku iz naselja v okolici Črnomlja in 29-letniku iz okolice Šentjerneja odvzeli prostost in jima zasegli ukraden nakit v vrednosti okoli 2.000 evrov. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja in zavarovali najdene sledi. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca izkoristila odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomila v stanovanjsko hišo, kjer sta pregledala prostore in našla ter odtujila nakit,« dodaja. Kriminalisti okoliščine še preverjajo, zoper oba bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja velike tatvine.

Pester dan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 145 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: Shutterstock

61
60 SEK