• C Novo mesto
  • 21:26
  • Sob, 04.12.2021

Koliko je poslancev, ki niso cepljeni?

Od začetka septembra v prostore državnega zbora vstop ni mogoč brez izpolnjenega PCT pogoja. Koliko poslancev je cepljenih in koliko se jih testira?

Večina poslancev polno cepljena, ena stranka številk ni razkrila

Po poročanju Žurnal24 so v poslanskih skupinah LMŠ, SD, SAB, DeSUS, SMC, SNS, poslanski skupini nepovezanih poslancev ter italijanske in madžarske narodne skupnosti z vsemi potrebnimi odmerki cepljeni vsi poslanci.

Vsi poslanci DeSUSA so prejeli vse tri odmerke cepiva, razen poslanca Franca Jurše, ki je zaradi zdravstvenih razlogov prejel le dva odmerka. V SD in SNS so vsi prejeli dva odmerka cepiva proti covidu-19, nekateri tudi že poživitveni odmerek. Za tretji odmerek se je odločila tudi že večina poslancev LMŠ, ki so bili pred tem cepljeni z vektorskim cepivom. V SDS so s prvim in/ali drugim odmerkom cepljeni vsi poslanci z izjemo dveh, ki navajata zdravstvene zadržke. V Levici je s tremi odmerki cepljenih 6 od 8 poslancev. Eden je bil zaradi zdravstvenih razlogov cepljen le z enim odmerkom, drugi iz osebnih razlogov ni izrazil interesa za cepljenja. Edina, ki na vprašanja Žurnal24 ni odgovorila, je poslanska skupina NSi.

Pripravil NaDlani.si; Foto: arhiv