Kranjski in Blejski policisti obravnavali nasilje v družini

27. maj. 2024, ob 10.08
Posodobljeno pred 2 mesecema
31
90 SEK

Kranj

Kranjski policisti so v soboto okoli 23. ure obravnavali primer družinskega nasilja, v katerem je bil 31-letni moški nasilen do svoje partnerice. Zaradi resnosti situacije so policisti nemudoma odredili prepoved približevanja, s čimer so želeli zagotoviti varnost žrtve. Policisti trenutno zbirajo obvestila in vodijo postopek proti osumljencu v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo sproti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Bled

Podoben primer so včeraj okoli 22. ure obravnavali tudi blejski policisti. V tem primeru je bil 30-letni moški nasilen do svoje izvenzakonske partnerice. Tudi njemu so policisti odredili prepoved približevanja, s čimer so želeli zaščititi žrtev in preprečiti nadaljnje nasilje. Policisti zbirajo obvestila in proti osumljencu vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. Tudi v tem primeru bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Ukrepi in postopki

V obeh primerih so policisti hitro in odločno ukrepali, da bi zagotovili varnost žrtev in preprečili nadaljnje nasilje. Prepoved približevanja je eden izmed nujnih ukrepov, ki jih policija lahko uporabi v primerih družinskega nasilja, saj omogoča takojšnjo zaščito žrtve.

Policija nadaljuje z zbiranjem dokazov in pričevanj, ki bodo podlaga za nadaljnje pravne postopke. V takih primerih je ključnega pomena sodelovanje z državnim tožilstvom, ki bo na podlagi zbranih dokazov odločalo o nadaljnjih korakih.

Pomen prijavljanja nasilja

Primeri nasilja v družini so žal še vedno prisotni v naši družbi, zato je pomembno, da žrtve ali priče nasilja take primere prijavijo policiji. S hitrim in odločnim ukrepanjem lahko policija zaščiti žrtve in prepreči nadaljnje nasilje.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Vse, ki se znajdejo v podobnih situacijah ali poznajo koga, ki je žrtev nasilja, policija poziva, naj nemudoma pokličejo na številko 113 ali se obrnejo na najbližjo policijsko postajo. Samo s skupnimi močmi lahko dosežemo varnejšo in bolj pravično družbo.

Priprava: NaDlani

Vir: PU Kranj

31
90 SEK