Kriminaliteta na Dolenjskem

21. maj. 2024, ob 11.19
Posodobljeno pred 2 mesecema
13
60 SEK

V noči na 18. maj je kriminalist Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto med opravljanjem nalog na območju Metlike zalotil in prijel zamaskiranega storilca med kaznivim dejanjem vloma.

Osumljenec je s kovinskim vzvodom skozi okno vlomil v prostore javnega podjetja. Identiteta 27-letnega osumljenca z območja Črnomlja je bila ugotovljena, pri čemer so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj. Kriminalisti so mu odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju odredil pripor.

Nekaj po 18. uri so bili policisti PP Krško obveščeni, da naj bi iz prodajalne v Krškem neznanka odtujila več artiklov in pobegnila. Policisti so se takoj odzvali in na podlagi opisa osumljenko izsledili ter prijeli. Ukradene predmete so ji zasegli in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper 33-letno osumljenko iz naselja v okolici Brežic bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na območju Spodnje Pohance (PP Brežice) je med 17. in 20. majem nekdo vlomil v rezervoar delovnega stroja in iztočil okoli 60 litrov goriva.

Med 17. in 20. majem je v gozdu na območju Podstenic (PP Dolenjske Toplice) nekdo vlomil v rezervoarja traktorja in delovnega stroja ter odtujil okoli 250 litrov goriva.

Priprava: NaDlani

Vir: PU Novo Mesto

13
60 SEK