• C Novo mesto
  • 22:36
  • Ned, 13.06.2021

Krka za zgled vsem – tudi po humanosti in prostovoljstvu

Utrip s krvodajalske akcije in dogajanja na Karitasu v Novem mestu si lahko ogledate v videoposnetku.

NOVO MESTO – Za nami je že polovica Krkinega tedna humanosti in prostovoljstva. Številnim ljudem so krkaši polepšali vsakdan, darovali kri, humanitarnim organizacijam pa potrebščine, obleko, obutev in opremo. Utrip s krvodajalske akcije in dogajanja na Karitasu v Novem mestu si lahko ogledate v videoposnetku.

Krvodajalska akcija je potekala v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru. Marljive roke krkašev so pomagale pri pripravi prehranskih paketov na Rdečem križu in Karitasu v Novem mestu in v Ljubljani, v naslednjih dneh pa bodo pomagali tudi obema ustanovama v Ljutomeru.

V Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca v Ljubljani smo za otroke v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije pripravili mini Piko olimpijado. V Konjeniškem športnem centru Češča vas v bližini Novega mesta pa smo se družili z varovanci Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič Draga in Varstveno-delovnega centra Novo mesto. #krkintedenhumanosti #povezujemosezdruštvi @sloveniaolympicteam // We organised Mini Piko Olympic games for the children of the Janez Levec special education centre in Ljubljana in collaboration with the Slovenian Olympic Committee. In the Equestrian Club Češča vas in the vicinity of Novo mesto, we socialised with the residents of the Centre for Education, Work and Care Dolfka Boštjančič Draga and Occupational Activity Centre Novo mesto. #krkacharityweek #connectingwithsocieties

A post shared by Krka (@krkaofficial) on

“Družili smo se s številnimi starejšimi občani po vsej Sloveniji: skupaj smo reševali vaje za urjenje spomina, sodelovali v različnih delavnicah in šli na sprehod. V domu starejših občanov v Kočevju je stanovalcem zapel tudi pevski zbor ZaSUK iz Upravljanja kakovosti. Zanimiv program smo pripravili tudi v varstveno-delovnih centrih. V Novem mestu smo z varovanci obiskali Konjeniški šolski športni center Češča vas, v Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca v Ljubljani pa smo skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali mini Piko olimpijado. Prostovoljce pa je na dejavnostih obiskala tudi Krkina maskota mucek Piko,” so še zapisali pri Krki.

D.P., Krka d.d.