• 21.43C Novo mesto
  • 16:24
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

Krkaši bi z domačim kadrom radi ponagajali Olimpiji

Po reprezentančni košarkarski evforiji je napočil čas za domačo klubsko sceno.

NOVO MESTO – Uvodoma se bosta v četrtek v Ljubljani (ob 19. uri) za superpokalni naslov pomerila Petrol Olimpija in novomeška Krka. Štirinajsto superpokalno tekmovanje bo v organizaciji KD Ilirija in Košarkarske zveze Slovenije potekalo v Hali Tivoli, domači dvorani Ilirije.


Številne spremembe

V ekipah Olimpije in Krke je prišlo po koncu lanske sezone do številnih sprememb: Olimpijo so okrepili Erjon Kastrati, Bojan Radulović, Jan Špan, Roko Badžim, Jordan Morgan in Taylor Battle. Tudi Krka je poleti dodobra prevetrila svojo zasedbo.

 

Krka stavi na domače

V dolenjsko prestolnico so se vrnili Domen Bratož, Maj Kovačević, Dalibor Đapa Žiga Fifolt in Tim Osolnik. Poleg Jakova Stipaničeva in Martina Jančarja Jarca, ki sta se moštvu priključila iz mlajših kategorij, sta se v Novo mesto preselila Marko Jošilo in Đorđe Lelić.

Ljubljančani favoriti

“Olimpija bo na tej tekmi velik favorit. Mi smo ob drastičnem zmanjšanju proračuna močno pomladili ekipo. Dobro smo delali, ampak nismo imeli ravno sreče pri sestavi ekipe oziroma vedno je težko pričakovati veliko že takoj na začetku sezone, ko je ekipa tako pomlajena. Še vedno iščemo dve okrepitvi. Nadejamo se, da bodo mladi igralci izkoristili svojo priložnost brez poškodb in da bodo dokazali svojo vrednost. Nadejamo se dobrih rezultatov, a trenutno nismo v neki vrhunski formi. Poskušali bodo dati vse od sebe in pokazati, da smo resna ekipa in da znamo igrati dobro košarko,“ je na realnost opozoril trener Krke Simon Petrov.

“Veliko novomeških igralcev je povratnikov v moštvo Krke. Dobro se razumemo, nekaj težav imamo sicer trenutno s poškodbami. Nadejamo se dobrih iger in uspešne sezone,“ pa je dodal kapetan Dolenjcev Domen Bratož.

VSI ZMAGOVALCI SUPERPOKALA:

7x UNION OLIMPIJA (2003, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009, 2013)
5x KRKA (2010, 2011, 2012, 2014, 2016)
1x TAJFUN (2015)

D.P.