• -0.17C Novo mesto
  • 07:40
  • Ned, 08.12.2019

FOTO: Iskanje Boštjana (48) ustavljeno! »Izginil je iz jet-skija, sploh ni vozil hitro«

VRSAR – V morju pri Vrsarju se je v četrtek okoli 18. ure zgodila nesreča, v kateri je slovenski državljan padel z vodnega skuterja in je še vedno pogrešan, kar smo tudi že poročali. Iskanje Slovenca Boštjana Dolničarja (48), ki je z družino letoval v kampu Valkanela, pa je sedaj zaradi težkih razmer do nadaljnjega ustavljeno, sporoča tamkajšnje ministrstvo za pomorstvo.

Hrvaški mediji tudi pišejo o novih podrobnostih nesreče, ki se je v četrtek zgodila med Funtano in Vrsarjem, v kateri je bil pogrešan je slovenski državljan, kot še navaja 24sata gre za body bilderja iz Ljubljane.

KAJ SE JE SPLOH ZGODILO?

Še nekaj podrobnosti, pred nesrečo je moški vozil vodni skuter, s katerim je prevažal tudi svojega mladoletnega otroka, drugega otroka pa je vlekel za seboj na napihljivem obroču iz gume. Iz doslej še neznanega razloga je moški padel v morje preko krmila, nato se je za njim izgubila vsaka sled. Na sebi ni imel rešilnega jopiča. V trenutku nesreče je vozil v bližini gliserja, ki je za seboj prav tako vlekel osem oseb. Otroka, ki ju je pogrešani moški vozil oziroma vlekel po morju, v nesreči nista bila poškodovana, a sta doživela šok.

»Ni vozil hitro. Malček je začel kričati, vsi v bližini so vedeli, da se je nekaj hudega zgodilo. Odšlo smo ga iskati, poklicali smo tudi policijo in gasilce. A kaj ko iskanje ne da rezultatov,« povedo priče.

USODNI REŠILNI JOPIČ

Preiskovalci predpostavljajo, da ga je na cedilu pustilo srce, saj na kraju nesreče ni bilo krvi. Prav tako v času nesreče ni imel rešilnega jopiča.

NaDlani.si; Foto: facebook

FOTO: Iskanje Boštjana (48) ustavljeno! »Izginil je iz jet-skija, sploh ni vozil hitro«
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.