• 15.06C Novo mesto
  • 23:36
  • Pon, 06.07.2020

FOTO: Razkrito, kdo je vozil mercedesa, v katerem je umrl 36-letni Peter

V prometni nesreči na podravski avtocesti umrla ena oseba.

MARIBOR – V prometni nesreči na podravski avtocesti je umrla ena oseba, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Avtocesta, ki je bila zaradi nesreče med Zlatoličjem in Marjeto proti Mariboru nekaj ur zaprta, je po podatkih prometnoinformacijskega centra znova prevozna.

Kaj se je zgodilo?

Po doslej zbranih podatkih so reševalci oživljali 36-letnega sopotnika v osebnem vozilu iz okolice Ptuja,, a so bile njegove poškodbe tako hude, da je že na kraju nesreče umrl. Sodeč po zapisih na družabnih omrežjih je življenje izgubil Peter P. Poleg osebnega vozila, v katerem se je poškodovala še ena oseba, je bilo v nesreči udeleženo tudi tovorno vozilo. Njegov voznik se je lažje poškodoval. Na kraju nesreče so posredovali policisti, gasilci in reševalci. Policisti so pri ogledu ugotovili, da je 40-letni Ptujčan z osebnim vozilom, nemških registrskih oznak, na podravski avtocesti pri izvozu Marjeta na Dravskem polju silovito trčil v zadnji del tovornega priklopnega vozila, slovenskih registrskih oznak, ki ga je v isti smeri pravilno vozil 52-letni moški.

Voznika bodo kazensko ovadili

Voznika osebnega vozila bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Kot danes poročajo Slovenske novice, je mercedesa, ki je na podravski avtocesti  treščil v tovornjak, vozil 40-letni podjetnik Alex Z., ki je pred leti v nesreči z motorjem postal invalid.

NaDlani.sI; Foto: Gasilska Brigada Maribor