• 7.12C Novo mesto
  • 05:13
  • Pet, 29.05.2020

Na izvozu Vogrsko tekla kri! Migrant napadel taksista in policista, ta ga je ustrelil

NOVA GORICA – Novogoriške policiste sta občana okrog 17.30 obvestila, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljal okrvavljen moški, ki je želel pomoč, še en moški pa je sedel v bližnjem taksiju. Kot so sporočili iz novogoriške policijske uprave, sta policista na kraju našla poškodovanega voznika taksija, ki je krvavel po vratu. Povedal je, da ga je napadel moški, ki je sedel v bližnjem taksiju.

POZVALA STA GA V ANGLEŠKEM JEZIKU

Policista sta moškega, za katerega sta ugotovila, da je tujec, v angleškem jeziku pozvala, da izstopi iz vozila in se uleže na tla, pri čemer sta postopek varovala s službeno pištolo. »Moški se je na pozive odzval z grožnjami policistoma. Ko je izstopil iz vozila, je z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov z namenom, da ga napade,« za Primorske novice pove novogoriški Dean Božnik s PU Nova Gorica. Policist je nato izstrelil opozorilni strel v zrak, a ker se moški ni ustavil, ga je policist onesposobil s strelom v nogo, nakar sta mu s kolegom vzela nož.

OSUMLJEN DRŽAVLJAN IRAKA

Odpeljala sta ga v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. V bolnišnici so oskrbeli tudi napadenega policista, ki se je v intervenciji lažje poškodoval.»Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar se njegovi osebni podatki, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo,« je še pojasnil Božnik in dodal, da novogoriški kriminalisti zoper njega vodijo predkazenski postopek zaradi suma poškodovanja osebe z nevarnim orodjem in zaradi napada na uradno osebo.

OBRAČUN MED TIHOTAPCI NELEGALNIH MIGRANTOV

O dogodku so obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurno okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Po  neuradnih informacijah 24ur naj bi kriminalisti še preiskovali, ali je šlo za obračun med tihotapci nelegalnih migrantov. Gre sicer že za drugi resen incident v zadnjih dveh mesecih, potem ko so štirje tujci v kraju Mali Nerajec v Beli krajini ugrabili 79-letnega domačina Miroslava Moravca.

NaDlani.si; Foto: arhiv