• 6.9C Novo mesto
  • 09:33
  • Tor, 28.01.2020

Spregovoril je mož pogrešane Slovenke: Iskalna akcija končana!

MLJET – Na Mljetu še naprej pogrešajo 63-letno slovensko državljanko Almo Novljan, ki je brez sledu odšla neznano kam. Iz Hrvaške se je oglasil njen soprog Janez Novljan ter spregovoril za Delo.

»Uradno je iskalna akcija končana, toda za konec tedna reševalci obljubljajo, da bodo spet prišli s petnajstimi reševalnimi psi. Prav nič jim ne zamerim, da so sedaj prenehali z iskanjem. Več od tega, kar so naredili, ne bi mogli. Pravijo celo, da je bila to največja iskalna akcija v zgodovini Hrvaške, vsaj tako pravi Marijo Begić, načelnik gorsko reševalne službe iz Dubrovnika,« je dejal v intervjuju ter ob tem dodal, da ženo iščejo sedaj trije iz družine, vendar v tej vročini je zelo težko.

Klical za njo, a je ni bilo več

Ob tem je razkril, da sta z ženo na ladji do Mljeta najprej spoznala nemškega turista in skupaj so šli do pristanišča. »Ker smo imeli še uro časa, je žena kot zagrizena planinka opazila markirano pot in odšla po njej. Z Nemcem sva šla kmalu za njo, pot pa je takšna, da zaradi dreves in grmovja ne moreš iti s poti. Nemec je po približno dvajsetih minutah rekel, da gre nazaj, saj je imel zgolj natikače, jaz pa sem pričel iskati ženo. Klical sem za njo, a je ni bilo več.« je še povedal za omenjeni časnik.

Dodajmo, da so pogrešano iskali  z dvema vojaškima ladjama, čolni, vojaškim helikopterjem, droni, infrardečimi in termovizijskimi kamerami, tridesetimi reševalnimi psi … Gorski reševalci, vojaki, gasilci in člani mornarice pa so prišli iz celotne Hrvaške, nekaj tudi iz Bosne in Hercegovine.

NaDlani.si; Foto: facebook