• C Novo mesto
  • 20:36
  • Čet, 30.06.2022

Lipici Turizmu 200.000 evrov državne pomoči

poletni festival

Lipica Turizem, ki je plačilno nesposobna, bo vendarle lahko poplačala delavce in dobavitelje. Vlada je namreč danes soglašala, da se družbi dodeli državna pomoč za prestrukturiranje po pravilu de minimis v obliki subvencije v višini 200.000 evrov.

LIPICA – “Družba Lipica Turizem je insolventna in potrebuje premostitvena sredstva za poplačilo plač za meseca november in december 2015 ter delno poplačilo dobaviteljev,” so v sporočilu za javnost navedli na uradu vlade za komuniciranje.

Lipica Turizem je na ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo podala vlogo za odobritev pomoči po pravilu de minimis za tekoče poslovanje podjetja. Vlogo je preučila strokovna medresorska komisija in vladi predlagala odobritev državne pomoči.

Kot so še zapisali na uradu vlade za komuniciranje, se bo prestrukturiranje družbe celovito reševalo v skladu s sklepi, ki sta jih novembra lani sprejela odbora DZ za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter za gospodarstvo. Dodali so, da je v medresorskem usklajevanju tudi predlog novele zakona o Kobilarni Lipica, ki ponovno uvaja možnost za izvajanje tržne turistične dejavnosti javnemu zavodu. sta

sejmi