Ljubljanski policisti lovili divjaka, ki je pobegnil pred policijo in povzročil prometni kaos

22. apr. 2024, ob 10.40
Posodobljeno pred 2 mesecema
11
90 SEK

Včerajšnji večer na ljubljanski obvoznici je bil priča nenavadnemu in nevarnemu dogodku, ko se je voznik Peugeota odločil, da se ne bo ustavil na znake policistov. Namesto tega je pospešil in se odpeljal proti Gorenjski. Ko je zapeljal na izvoz za Šmartno, se je njegova vožnja sprevrgla v kaos.

Slika je simbolična

Neprilagojena hitrost je pripeljala do trka v odbojno ograjo, sledilo je še trčenje v policijsko vozilo. Kljub temu voznik ni nameraval odnehati. Nadaljeval je proti Tacnu, kjer je naletel na cestno signalizacijo, nato pa še na nasproti vozeče vozilo, katerega potnica je bila priča divjanju.

Sreča v nesreči je bila, da v tem incidentu ni bil nihče poškodovan, a nastala je obsežna materialna škoda na vozilih in cestnih objektih.

Policisti so se hitro odzvali, prijeli voznika in sopotnico ter ju pridržali za zbiranje obvestil. Dogodek preiskujejo zaradi suma kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja. Vozniku so odredili strokovni pregled in zasegli njegovo neregistrirano vozilo. Postopek o prekrških je že v teku.

Ta incident opominja na pomen spoštovanja prometnih pravil in sodelovanja s policijo. Upajmo, da bo ta primer služil kot opomin vsem voznikom o nevarnostih neodgovornega ravnanja na cestah.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

V današnjem hitrem tempu življenja se pogosto zdi, da je vsak trenutek hitenja vreden. Vendar pa takšno razmišljanje lahko privede do nepopravljivih posledic, kot smo bili priča včeraj. Vsak voznik ima odgovornost za varno vožnjo in spoštovanje prometnih pravil. Nevarna vožnja ne ogroža le lastnega življenja, temveč tudi življenja drugih udeležencev v prometu.

Ljubljanski policisti si prizadevajo za varnost vseh na cestah in hitro ukrepanje v primeru nevarnih situacij. Njihova odločna akcija je pomagala preprečiti hujše posledice tega incidenta. Pomembno je, da se vozniki zavedajo, da policija deluje v dobrobit vseh in da je sodelovanje z njimi ključnega pomena za varnost v prometu.

Vir: PU Ljubljana
11
90 SEK