• C Novo mesto
  • 12:53
  • Ned, 13.06.2021

Lonely Planet: Bled med 10 nepozabnih svetovnih doživetij

Založba Lonely Planet, ki izdaja globalno priljubljene turistične vodiče, je v drugi izdaji seznama priporočenih destinacij – Bled umestil med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja. Lonely Planet  je še posebej navdušila slikovitost Blejskega jezera.

Gorenjski biser se je tako uvrstilo na 6. mesto nepozabnih svetovnih doživetij, v družbo destinacij: jordanska Petra, Galapaški otoki ob obali Ekvadorja, Narodni park Uluru-Kata Tjuta v osrednjem delu Avstralije, delta reke Okavango v Bocvani, Nacionalni park Yellowstone v ZDA, slapovi Iguazu na meji med Argentino in Brazilijo, templji Angkor Wat v Kambodži, slano jezero Salar de Uyuni v Boliviji in pa pohodniška pot ob masivu ikonskega himalajskega vrha Anapurna v Nepalu.

Bled opisujejo kot destinacijo naravnih lepot z edinstvenim otokom s cerkvijo, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO). “Vsi imamo seznam krajev, ki si jih želimo ogledati: kraje, nad katerimi so navdušeni naši prijatelji, ali kraje, o katerih smo brali, o katerih smo sanjali. To je naš seznam takšnih destinacij,” so na spletni strani zapisali pri popotniškem vodniku.

 

View this post on Instagram

 

What a view! 😍 Thanks @zoltangaborphotography for sharing your photo with #lakebled.

A post shared by Bled, Slovenia (@bledslovenia) on

“Umestitev Bleda na lestvico top desetih destinacij, ki jih za nepozabna doživetja priporoča eden najvidnejših medijev na področju potovanj, je za Bled in Slovenijo velika čast,” je umestil med TOP 10 destinacij pokomentirala mag. Maja Pak, direktorica STO-ja.

Spomnimo

Nad lepotami Bleda je bila navdušena tudi simpatična hollywoodska igralka Jennifer Garner, ko je septembra na svojem Instagram profilu delila fotografijo Bleda, v opisu pod fotografijo pa se sprašuje, ali bi bili spletni sestanki na Zoom-u zabavnejši, če bi bila na ‘tej’ lokaciji.

 

View this post on Instagram

 

Will Zooms be less 😵👹🤡 if I do them from here? 💚🏔🏃🏻‍♀️👵🏻 . 📸: @davide.anzimanni

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

Pripravila: BB., za NaDlani.si, foto: Instagram