• 27.79C Novo mesto
  • 10:23
  • Tor, 11.08.2020

Mačka Sara zaradi 400 evrov dolga na dražbo. A zapis veterinarske klinike razkriva …

LJUBLJANA –Včeraj se je po razširila novica, da naj bi bila v kratkem, 2. decembra, dražba zarubljene mačke. V dokumentu, ki je krožil po facebooku, je bilo zapisano, da bodo na dražbi prodali zarubljeno triletno mačko Saro pasme serval, katere vrednost je ocenjena na 3700 evrov, izklicna cena pa je 1400 evrov. Ironično, le nekaj dni po tem, ko je državni zbor razpravljal o tem, ali so živali čuteča bitja ali ne,  hišni ljubljenček postane predmet izvršbe. Lastnica mačke veterinarski kliniki namreč ni poravnala 400 evrov dolga.

SVINJARIJA BREZ PRIMERE- DELI NAPREJ❗️❗️❗️❗️

Lastnica mačke veterinarski kliniki ni poravnala računa v višini 400 evrov…

Objavil/a Mesto Ankaran dne Četrtek, 28. november 2019

Prestavljena dražba

Kot je za dnevnik.si povedala izvršiteljica Irena Erjavec, ki vodi izvržbo, je bila dražba sedaj prestavljena za nedoločen čas, ker se dolžnica ne odziva. Svojo skrb nad tovrstnim početjem izrazilo več društev za zaščito živali, zato ne presebneča, da se je javnosti na svojem Facebook profilu oglasila klinika za zdravljenje živali Moj vet iz Ljubljane. Izkazalo se je namreč, da je lastnica te divje mačke pred časom k njim na kliniko pripeljala svojo drugo žival, mačko mešanko, ki je padla iz devetega nadstropja bloka v Ljubljani.

Tole so zapisali:

Žival, o kateri je govora, je mačka pasme serval, ki ni navadna domača mačka. Gre za divjo mačko, pripeljano iz divjine in kupljeno na črnem trgu. Mačka živi v bloku v Ljubljani v 9. nadstropju, od koder je lastnici le-te padel drug maček, navaden mešanec, katerega je lastnica pripeljala na zdravljenje v našo kliniko. Žal lastnica za zdravljenje živali računa ni poravnala. Lastnica je zahtevala, da se mačka kljub zelo hudim poškodbam intenzivno zdravi. Muc je, žal tekom noči poginil.

MOJ VET d.o.o.
Celovška cesta 258

1000 LJUBLJANA

Ljubljana, 28. 11. 2019

IZJAVA

Naša družba se ukvarja z…

Objavil/a Moj Vet Klinika dne Četrtek, 28. november 2019

Ker lastnica računa ni poravnala in se ni odzvala na številne pozive in opomine, smo morali kot dober gospodar odreagirati in smo zoper njo bili prisiljeni vložiti ustrezno pravno sredstvo. Lastnica nima transakcijskega računa v Republiki Sloveniji, ni zaposlena in ni lastnica po nam znanih podatkih nobenih premičnin ali nepremičnin. Slovensko pravo še vedno šteje živali kot stvari, ki so v pravnem prometu, zato je bilo mogoče zoper lastnico vložiti izvršbo z rubežem prav te mačke pasme Serval. Kljub pobudi izvršiteljice, lastnica ni predložila drugih predmetov za rubež in se ni odzvala ne izvršiteljici in ne naši kliniki.

Divji mački nikoli nismo hoteli škoditi in je nikoli nismo ogrozili ali celo želeli ogroziti, prav zato je tudi uradno zarubljena na domačem naslovu. S posedovanjem takšne mačke v neprimernem bivalnem okolju pa se seveda tudi ne moremo strinjati. Po našem mnenju namreč nikakor ni ustrezno poskrbljeno za mačko pasme Serval, če je nastanjena v manjšem stanovanju v bloku, v 9. nadstropju. Zato smo se preko dražbe zavzeli, da mački serval najdemo primernega lastnika, ki ji bo lahko zagotovil tudi primerno bivalno okolje in oskrbo. Na ta način smo lastnico želeli pozvati k odgovornemu lastništvu tako zahtevne pasme.

NaDlani.si; Foto: facebook