Spet zaplet na RTV: kljub nasprotovanju vajeti prevzema Galunič

15. mar. 2024, ob 10.09
Posodobljeno pred 2 mesecema
41
100 SEK

Na Radioteleviziji Slovenija (RTVS) so se odvile pomembne kadrovske spremembe, ki bodo nedvomno vplivale na prihodnjo podobo razvedrilnega programa. Menjava vodstva razvedrilnega programa sledi januarskem odstopu Vanja Vardjana. Kljub izraziti podpori drugemu kandidatu s strani uredništva, Tomažu Kregarju, je Svet RTVS s pretežno večino glasov potrdil Maria Galuniča za odgovornega urednika razvedrilnega programa Televizije Slovenija (TVS).

Kregar je s strani uredništva prejel 64% glasov, medtem ko je Galunič prejel 31% glasov.  Ta odločitev ni bila pričakovana glede na izglasovano večino v uredništvu za konkurenčnega kandidata, a je bila kljub temu sprejeta s strani uprave, ki je sledila predlogu direktorice TVS, Ksenije Horvat.

Ta nenavadna situacija odseva zanimivo dinamiko znotraj javnega zavoda, kjer so se pojavila različna mnenja o tem, kdo bi bil najbolj primeren za vodenje enega ključnih segmentov televizijskega programa. Medtem ko je bila predstavljena vizija Maria Galuniča, ki je obljubljal svežino in nove vsebine, se je uredništvo nagibalo k drugemu kandidatu, ki je imel močno podporo za nadaljevanje obstoječe usmeritve programa.

Mario Galunič že vodil razvedrilni program

Galunič, ki je že prej vodil razvedrilni program med letoma 2014 in 2018, je svoj povratek utemeljil z željo po inovacijah in nadgradnji programa. S svojimi ambicijami po uvedbi novih oddaj in poudarku na kvalitetni razvedrilni vsebini v prime time terminu, je Galunič uspel prepričati večino svetnikov RTVS, ki so videli v njem osebo z jasno vizijo in sposobnostjo uresničevanja zastavljenih ciljev.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Kljub temu, da je bila pot do njegovega imenovanja vse prej kot enostavna in je vključevala precejšnje količine notranjega nesoglasja, se zdi, da je direktorica TVS, Ksenija Horvat, zelo zaupala v Galuničevo sposobnost, da prinese potrebne spremembe v razvedrilni program. V luči teh sprememb številni zaposleni in gledalci z zanimanjem pričakujejo, kako se bo odvijala nova usmeritev programa pod Galuničevim vodstvom.

Te kadrovske prerazporeditve prihajajo v času, ko RTVS prestaja obdobje preobrazb, vključno z ukinitvijo informativnega programa na drugem programu in prilagoditvami, ki jih zahteva novela zakona o RTVS. Očitno je, da bo Galuničeva vrnitev na mesto odgovornega urednika prinesla nove izzive in priložnosti za razvedrilni program, ki stremi k večji prepoznavnosti in raznovrstnosti svoje ponudbe.

Pripravil: NaDlani.si, foto: posnetek zaslona YT

41
100 SEK