Mati priznala, da je pomagala končati življenje neozdravljivo bolnemu sinu (7): Rotil me je, naj mu vzamem bolečino

04. jul. 2024, ob 09.22
184
50 SEK

Antonya Cooper (77) iz Oxforda je priznala, da je pred več kot 40 leti pomagala končati življenje svojemu sedemletnemu sinu Hamishu, tako da mu je dala veliko dozo morfija, da bi ga razbremenila trpljenja. Priznala je, da podpira prizadevanja za spremembo zakona o pomoči pri umiranju v Združenem kraljestvu.

Hamishu so pri petih letih diagnosticirali nevroblastom, redko obliko raka, ki prizadene predvsem otroke. Zdravniki so mu pripisali le še tri mesece življenja, a po 16 mesecih intenzivnega zdravljenja v bolnišnici Great Ormond Street so mu življenje podaljšali, a v hudih bolečinah.

“Ko je Hamish zadnji većer rekel, da ga zelo boli, sem ga vprašala: ‘Ali želiš, da ti olajšam bolečino?’,” je dejala Cooperjeva za BBC Radio Oxford. “In skozi njegov kateter sem mu dal veliko dozo morfija, ki je tiho končal njegovo življenje.” Cooperjeva se zaveda pravnih posledic svojega priznanja. “43 let po tem, ko sem pustila, da je Hamish mirno umrl, se bom morala soočiti s posledicami. Vendar bodo morale biti hitre, ker tudi jaz umiram,” je še dejala.

N. D:; Foto: Shutterstock

184
50 SEK