• C Novo mesto
  • 23:49
  • Pon, 18.10.2021

Matjaž Kek po porazu z Rusi: “Kljub pozitivni klimi pri nas in na tribunah je razočaranje veliko!”

Slovenijo, ki je izgubila možnosti za preboj v Katar, do konca kvalifikacij nato čakata še gostovanje na Slovaškem 11. novembra in domač obračun s Ciprom 14. novembra.

MARIBOR – Slovenska nogometna reprezentanca je v Mariboru na osmi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022 izgubila proti Rusiji z 1:2 (1:2). Slovenijo, ki je izgubila možnosti za preboj v Katar, do konca kvalifikacij nato čakata še gostovanje na Slovaškem 11. novembra in domač obračun s Ciprom 14. novembra.

* Matjaž Kek, selektor Slovenije: “Jasno je, da je razočaranje veliko, ko ne izpolniš nekega cilja. Prehitro smo po prekinitvah prišli v zaostanek, vrnili smo se, ampak so Rusi pametno, taktično, odgovorno prekinjali ritem. Kljub pozitivni klimi pri nas in na tribunah je razočaranje veliko. Kvalifikacije pa še niso končane, treba je igrati za uvrstitev, za bobne za naprej.”

* Adam Gnezda Čerin: “Za nami je težka tekma, hkrati pa smo kljub porazu pokazali dobro predstavo, pokazali smo napredek, veliko več borbenosti, srčnosti v primerjavi s prejšnjimi tekmami. Mislim, da je to nekaj, na čemer moramo graditi prihodnost. Resda smo izpadli iz kombinacij za svetovno prvenstvo, kar je razočaranje, ampak treba je stremeti v prihodnost.”

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www