Med iskalno akcijo na območju Mangarta našli truplo moškega

21. maj. 2024, ob 15.40
30
50 SEK

Reševalci so med iskalno akcijo na območju Mangarta našli mrtvega moškega, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. Njegovo identiteto bodo ugotavljali v nadaljevanju postopka, policisti pa ne izključujejo možnosti, da gre za pogrešanega avstrijskega državljana, zaradi katerega so sprožili iskalno akcijo.

S Policijske uprave Nova Gorica so dopoldne sporočili, da od ponedeljka dopoldne pogrešajo 53-letnega državljana Avstrije, ki so ga nazadnje videli, kako se je odpeljal v smeri Mangarta. Novogoriške policiste je o pogrešanem obvestil Center za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje. Aktivirali so Gorsko reševalno službo Bovec in Gorsko policijsko enoto Policijske uprave Nova Gorica.

Vozilo pogrešanega so našli pred zadnjim predorom pred Mangartskim sedlom. Med iskalno akcijo na zahodni strani Mangarta pa so našli mrtvega moškega. »Glede na okoliščine najdbe policija ne izključuje možnosti, da gre za pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije,« so še navedli na novogoriški policijski upravi.

N. D.; Foto: google 

30
50 SEK