Med žrtvami v nakupovalnem središču so varnostnik, milijonarjeva hči, mati dveh otrok …

14. apr. 2024, ob 09.38
Posodobljeno pred 24 dnevi
13
220 SEK

Varnostnik, milijonarjeva hči, novopečena mati in mati dveh otrok so bili identificirani kot žrtve napada z nožem na Westfield Bondi Junctionu v soboto. Pet od šestih ljudi, za katere je bilo potrjeno, da jih je ubil Joel Cauchi iz Queenslanda, je bilo žensk. Mati dveh otrok Jade Young iz Bellevue Hilla je bila v nedeljo razglašena za mrtvo. Bila je ljubljena članica Bronte Surf Life Saving Cluba, ki je v nedeljo zjutraj s svojimi člani delil novico o njeni smrti. Delala je kot arhitektka za podjetje v Double Bayu.

»Številne člane kluba bo prizadela izguba Jade in vpliv tega nesmiselnega in tragičnega dogodka bo sčasoma vplival na vsakega od nas drugače. Spodbujamo vas, da poiščete podporo družine, prijateljev, kolegov iz kluba ali se pogovorite s svojim osebnim zdravnikom, da vam bo pomagal pri soočanju s to tragedijo. Tukaj smo, da podpremo skupnost in vsem prizadetim izrazimo naše iskreno sožalje,« se glasi sporočilo, ki ga je podal dalje news.com.au.

Faraz Tahir (30) je bil edina moška žrtev napada. Muslimanska skupnost Ahmadija ga je opisala kot ‘predanega varnostnika, ki je med tem napadom tragično izgubil življenje, ko je služil javnosti.’ »30-letni Faraz Tahir je šele pred enim letom zaprosil za azil v Avstraliji in bežal pred preganjanjem v rodnem Pakistanu. Kmalu je postal sestavni del naše skupnosti, znan po svoji neomajni zvestobi in prijaznosti. Faraz ni bil samo spoštovan član avstralske muslimanske skupnosti Ahmadiyya, ampak je tudi dejavno prispeval k dobrodelnim prizadevanjem Muslimanske mladinske organizacije Ahmadiyya. Naše misli in molitve so s Farazovo družino in ljubljenimi v tem težkem času, pa tudi z vsemi drugimi žrtvami in njihovimi družinami, ki jih je prizadelo to nesmiselno dejanje nasilja. Izražamo globoko sočutje in solidarnost s širšo skupnostjo, ko se združujemo v podporo drug drugemu ob tragediji,« piše v izjavi.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

V nedeljo zjutraj je pomočnik načelnika policije NSW Anthony Cooke dejal, da policija nudi podporo družinam. Tiskovna predstavnica policije Karen Webb je na tiskovni konferenci v soboto zvečer dejala, da je malo verjetno, da gre za teroristični napad. Joel Cauchi (40)  morilec iz nakupovalnega središča v Sydneyju se je, tako news.com.au,  na spletu oglašal kot moški spremljevalec. Navajajo, da je Joel trpel za shizofrenijo. V soboto je oborožen z nožem vstopil v trgovsko središče in začel zabadati ljudi. Ubil je šest ljudi in ranil 12, vključno z devetmesečnim dojenčkom, ki ga je zabodel v roke in trebuh. Njegova mati, ki je bila zabodena, je kasneje umrla v bolnišnici.

Ena izmed žrtev je tudi hči milijonarja Johna Singletona. 25-letna Dawn Singleton je bila v nakupovalnem središču, ko ju je napadalec Joel Cauchi do smrti zabodel. Bila je asistentka za e-trgovino pri White Fox Boutique, prej pa je študirala digitalne in družbene medije na UTS. Blagovna znamka oblačil se je z objavo na Instagramu poklonila gospe Singleton z besedami, da ‘se bo vedno spominjala kot del družine White Fox’. »Med vikendom nismo izgubili samo zaposlenega pri White Foxu, ampak tudi nekoga, ki nam je bil poseben in je bil kot član naše družine. Vsi smo resnično uničeni zaradi te izgube. Dawn je bila dobrosrčna oseba, ki je imela še vse življenje pred sabo. Bila je res neverjetna. Njenemu partnerju, družini Singleton in njenim prijateljem izrekamo našo ljubezen in globoko sožalje,« je zapisano v izjavi.

V napadu je bilo ubitih skupno šest ljudi, vključno z novopečeno mamo Ashlee Good (38), ki je v soboto zvečer v bolnišnici podlegla poškodbam. Med napadom je bila zabodena tudi njena devetmesečna hči. Še vedno je v resnem ali stabilnem stanju v otroški bolnišnici Randwick. Družina Good je povedala, da se težko sprijazni s tem, kar se je zgodilo. »Danes se pretresamo zaradi strašne izgube Ashlee, čudovite matere, hčerke, sestre, partnerice, prijateljice, izjemne osebe in še veliko več. Cenimo lepe želje in misli članov avstralske javnosti, ki so izkazali veliko ljubezni do Ashlee in naše deklice. Lahko poročamo, da je po včerajšnji večurni operaciji naš otrok trenutno dobro. Zelo smo hvaležni za strokovno oskrbo in pozornost medicinske ekipe v otroški bolnišnici v Sydneyju,« je družina zapisala v izjavi.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Družina se je želela zahvaliti reševalnim službam in dvema moškima, ki sta skrbela za malčka. »Dvema moškima, ki sta držala in skrbela za najinega otroka, ko Ashlee ni mogla – besede ne morejo izraziti naše hvaležnosti. Borimo se, da bi se sprijaznili s tem, kar se je zgodilo. Cenili bi mir in zasebnost, medtem ko to rešujemo kot družina,« so rekli.

N. D., Foto: Facebook

 

13
220 SEK