• C Novo mesto
  • 12:23
  • Čet, 22.02.2024

Mesečni horoskop za december 2023

Dobrodošli v decembrskem horoskopu, zadnjem mesečnem horoskopu leta 2023. Medtem ko se še vedno otepamo polne lune v Dvojčkih 27. novembra, je Merkurjev vstop v praktičnega Kozoroga 1. decembra dobrodošel premik iz kaosa. Toda to je lahko lažen občutek stabilnosti. Venera vstopi v strastnega Škorpijona 4. decembra, medtem ko se meglene Neptunove postaje uravnavajo 6. decembra in zabrišejo meje med glavo in srcem.

Čeprav prva polovica meseca prinaša priložnost za načrtovanje in pragmatično razmišljanje, je nova luna v Strelcu 12. decembra zgolj topa ponastavitev. Ta mlada luna ni za prižiganje sveč in meditacijo, temveč za pošiljanje sporočil bivšim partnerjem, da zahtevate opravičilo. Merkur je nato retrograden od 13. decembra do 1. januarja, kar pomeni, da je čas za premor in pregled načrta. Kar se zdaj dogaja, ne bo v celoti razrešeno do začetka leta 2024. Sezona kozoroga nastopi 21. decembra in spet je vztrajnost tega zemeljskega znamenja dobrodošla, a zavajajoča. Merkur se vrne v Strelca 22. decembra za bolj kaotično polovico pregleda retrogradnih sistemov. Nato polna luna v raku 26. decembra zaključi to burno obdobje z nekaj iskrenimi razkritji.

Zadnjih nekaj decembrskih dni spominja na zmedo poznega novembra, toda iz umazanije se leto vendarle konča sladko. Venera vstopi v drznega Strelca 29. decembra, Jupiter pa konča svojo retrogradnost v Biku 30. decembra, kar obnavlja upanje in optimizem, ko zakorakamo v leto 2024.

Kaj za vaše znamenje prinaša mesečni horoskop za december?

Oven – 21. 3. do 19. 4.

Po intenzivnem padcu je vaš fokus ta mesec končno spet obrnjen navzven. Ne glede na to, ali načrtujete potovanje, poučujete v razredu ali se podajate na duhovno iskanje, se morate osredotočiti na potovanje. Ste sredi ključnega dela vašega osebnega cikla, kjer so dejanja in namen usklajeni in naslednji veliki projekt postaja jasen. Potegnili se boste iz oblakov ob polni luni 26. decembra, ko se boste mogli soočiti z nekaj zelo čustvenimi razkritji z družino. Lahko je ostati nad vsem tem in v svoji glavi, vendar je tukaj lekcija o tem, kako ostati prisoten in prizemljen.

Tedenski horoskop Oven

Mesečni horoskop Oven

Bik – 20. 4. do 20. 5.

December je za vas vedno introspektivni mesec: katarzične terapije in burna pogajanja razkrivajo resnico vseh vaših najbližjih odnosov. Katere povezave vzdržujejo samo na površinski ravni in katere povezave imajo res doseg? V prazničnem času se soočate tudi s težko družinsko dinamiko. Kaj pa, če malo osvetlite te zamere, in jih končno izpustite? Zlahka se jezaplesti v različico dogodkov nekoga drugega, toda polna luna v raku 26. decembra jasno pove, da morate povedati svojo zgodbo.

Tedenski horoskop Bik

Mesečni horoskop Bik

Dvojčka – 21. 5. do 20. 6.

Čeprav je bila polna luna prejšnjega meseca čustvena, in ste se zaradi nje zmotili, gredo stvari zdaj skoraj preveč dobro. Merkur vstopi v praktičnega Kozoroga 1. in počutite se samozavestni in utemeljeni v vaši stalni preobrazbi. Prvih nekaj tednov decembra vam omogoča, da zvežete konce in ko so postaje Merkurja retrogradne s 13. decembrom, se z veseljem vrnete in preverite svoje delo. Vse se zdi trdno. Ko pa Merkur 23. decembra dne ponovno pade v Strelca, postane vse, kar ste tako trdo delali, da ste ohranili skupaj, hitro še ena zapletena zmešnjava. Čustva poznega novembra se končno predelajo in nedvomno postane jasno, kaj vas najbolj zanima.

Tedenski horoskop Dvojčka

Mesečni horoskop Dvojčka

Rak – 21. 6. do 22. 7.

Še vedno se umirjate po osupljivih razkritjih prejšnjega meseca, že se december začne z občutkom, da ste vse nekako preboleli. Luna je v pojemajoči fazi in tudi vi izgubljate zagon, navdušeni ste nad zimskim spanjem, namesto da bi hiteli z ene praznične zabave na drugo. Mlada luna 12. decembra je ostra budnica, da se vrnete na delo, naslednja dva tedna pa preživite v naglici, da se pripravite na počitniški obisk vaše tašče in zavezujete ohlapne konce v službi. Vse to se zaključi s čustveno polno luno v raku 26. decembra.

Tedenski horoskop Rak

Mesečni horoskop Rak

Lev – 23. 7. do 22. 8.

Vesel božič! Sezona v Strelcu je vedno vaš najbolj zabaven in vznemirljiv letni čas in bolj kot večina, morate odplesati zaradi stresa leta 2023. Mlada luna v Strelcu 12. decembra je namenjena potopitvi v novo romanco ali ustvarjalni projekt in do 16. decembra ste na počitnicah. Ko se sezona Kozoroga začne 21. decembra, je čas, da se vrnete na delo. Zadnji del meseca je namenjen ponovnemu umerjanju vaše rutine in sprejemanju omejitev, da boste lahko uspevali v novem letu.

Tedenski horoskop Lev

Mesečni horoskop Lev

Devica – 23. 8. do 22. 9.

Merkur že 1. decembra vstopi v vaše zemeljsko znamenje Kozorog, kar vam omogoča, da se ozemljite v užitku in zabavi. Življenje je svetlejše, ko ste predani samoizražanju. Ko bodo postaje Merkurja retrogradne 13. decembra, boste morda morali vzeti odmor od zmenkov, vendar premor prinese olajšanje. Iskanje ravnotežja med vašimi notranjimi refleksijami in zunanjimi cilji je glavno delo tega meseca, ki postane bolj izrazito, ko se Merkur 23. decembra potopi nazaj v Strelca. Vaša notranja moč je na preizkušnji tik po polni luni 26. decembra, ko nekaj zmede s konca novembra spet dvigne svojo grdo glavo.

Tedenski horoskop Devica

Mesečni horoskop Devica

Tehtnica – 23. 9. do 22. 10.

Decembra je namenjen zbiranju virov in načrtu za leto 2024. Ne glede na to, ali opravljate pregled poslovanja po prvem letu samostojnega dela, načrtujete selitev ali se prilagajate novemu prehranskemu načrtu, rastete najbolj prav zdaj, ko sprejmete svoje meje. Polna luna v Raku 26. decembra prinaša vrhunec za vašo kariero, za katero ste delali vsaj od julija, če ne že zadnjih osem let! Sam konec meseca vam prinaša več priložnosti za sodelovanje s tesnimi prijatelji in v vaši neposredni skupnosti.

Tedenski horoskop Tehtnica

Mesečni horoskop Tehtnica

Škorpijon – 23. 10. do 21. 11.

Po dolgi težki bitki je decembra vaša pozornost udobje. Čas je, da se razvajate in si privoščite vse svoje najljubše praznične stvari. Vlaganje energije v vaše osebne finance je koristno, vendar se lahko tudi zdi, kot da vsak dodaten denar kuri luknjo v vaši denarnici. Ali je res treba nakupovati pri vsaki dobri akciji? Maloprodajna terapija je rešitev, še posebej po preteklem letu, in vaš denar je najbolje porabiti za vse, kar je povezano z lepoto in samoizboljšanjem. To je tudi odličen mesec za krepitev odnosov z brati in sestrami, starimi prijatelji in tistimi v vaši lokalni skupnosti.

Tedenski horoskop Škorpijon

Mesečni horoskop Škorpijon

Strelec – 22. 11. do 21. 12.

Vesel sončni povratek, Strelec! Čeprav se je prejšnji mesec vaša rojstnodnevna sezona začela napeto, se zdaj počutite polni energije in na osebnem vrhuncu leta. Ker je tudi Mars v vašem znamenju, vam ta mesec pomaga, da si vzamete čas za nego in gibanje telesa. Nova luna v vašem znamenju 12. decembra ponuja trenutek, da se uveljavite in zavzamete več prostora. Morda boste koga ponesreči zbodli, a poslušajte, to je vaša zabava, lahko spregovorite, kadar želite! Mesec se konča z Jupitrom, ki se nahaja neposredno 30. decembra, s čimer se začne novo leto iskanja olajšanja v preprostih stvareh.

Tedenski horoskop Strelec

Mesečni horoskop Strelec

Kozorog – 22. 12. do 20. 1.

V vašem osebnem ciklu je sezona Strelca najboljša za opravljanje dela v zakulisju. Medtem ko so vsi ostali na praznični zabavi, ste vi globoko v načrtovanju in raziskovanju projekta. Ker je Merkur v vašem znamenju večji del meseca, se počutite zgovorni in sposobni, a kaj, če to energijo usmerite v svoje sanje, namesto da bi reševali probleme drugih? Vzemite si ves čas, ki ga potrebujete za sprostitev, desko za sanje in vizije, da se pripravite na uspeh v letu 2024! Ko se vaša sezona začne 21. decembra, ste dobro spočiti in pripravljeni, da gostite dogodke in se prikažete vsem ostalim.

Tedenski horoskop Kozorog

Mesečni horoskop Kozorog

Vodnar – 21. 1. do 18. 2.

Počitniški čas je seveda naporen za vse, vendar letos še posebej težko najdete ravnovesje. Sezona Strelca je vedno vaš najbolj družaben čas tako na osebni kot na poklicni ravni. 5. decembra boste prejeli odlične novice o karieri ali denarju, mlada luna 12. decembra pa je odlična priložnost za praznovanje. Ko 21. decembra sonce vstopi v kozoroga in vaš nezavestni sektor, se odločite, da brez opravičila prezimite do konca leta s svojim toplim puloverjem in prigrizki.

Tedenski horoskop Vodnar

Mesečni horoskop Vodnar

Ribi – 19. 2. do 20. 3.

Sezona Strelca je, ko sonce osvetli vašo kariero in sektor javne podobe ter prinaša priložnosti za vodenje in napredovanje. Mlada luna v Strelcu 12. decembra predstavlja trenutek ponastavitve za vaše poklicno življenje. Kje želite biti čez šest mesecev? Katere majhne korake lahko zdaj naredite za dosego teh ciljev? December je za vas izjemno naporen in družaben čas, ko se trčijo najrazličnejši svetovi. Prepričajte se, da si vzamete čas za premor in razmislek, še posebej zato, ker ko se vaše postaje na vladajočem planetu Jupiter usmerijo 30. decembra, boste zelo zaposleni do konca zime.

Tedenski horoskop Ribi

Mesečni horoskop Ribi

Avtor: ŽK, FOTO: pixabay.com