• 29.06C Novo mesto
  • 16:37
  • Ned, 18.08.2019

Migrante odkrili tudi v Trebnjem

Nastanili so jih v azilni dom.

TREBNJE, NOVO MESTO – Prejšnji teden je novomeška policija opozorila na povečan pretok migrantov, ki prek južne meje nezakonito prihajajo v državo.

So že v azilnem domu

V minulih dneh je bilo na območju Trebnjega v tovornem vozilu odkritih pet državljanov Afganistana, ki so skriti med tovorom nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili nastanjeni v azilnem domu.

Skriti med robo

V petek dopoldne je na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje, na vstop v Slovenijo, pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Voznik je v tovornem vozilu prevažal izdelke iz plastične mase in je bil iz Turčije namenjen v Veliko Britanijo. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so skrita med tovorom našli dva državljana Pakistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nedovoljeno vstopiti v Slovenijo. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom.

Črnomaljski policisti so 11. 2. dopoldne pri naselju Miliči prijeli tri državljane Alžirije in državljana Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so preplavali reko Kolpo. Po zaključenem postopku so bili nastanjeni v azilnem domu.

D.P.