• C Novo mesto
  • 11:23
  • Pon, 24.01.2022

Minule poletne počitnice: OŠ Šentjanž

Učenci OŠ Milana Majcna Šentjanž so zapisali nekaj počitniških utrinkov.

Bazen, tiramisu in prijatelji

Konec meseca junija smo že vsi nestrpno čakali prihajajoče poletne počitnice, ki sem jih preživela z babico, dedkom, teto, sestrično in bratrancem.

S sestrično sva bili nekaj časa pri teti Klavdiji v Trebnjem. Na začetku se mi je zdelo, da mi bo dolgčas, a ni bilo tako. Že drugi dan smo odšli na bazen, kjer je bilo zelo zabavno. Z Lejo sva naredili tudi tiramisu, ki je bil zelo dober.
Komaj sem čakala prve dni avgusta, saj je bilo takrat žegnanje na Leskovcu. Celotno popoldne smo se s prijatelji vozili s kolesi in igrali nogomet. Počitnice so letos res hitro minile, saj se je vsak teden zgodilo kaj zanimivega.
Proti koncu počitnic pa sem se že veselila šole, ker bom vsak dan lahko videla prijatelje.

Pripravila: Sara Žganjar, 6. razred

Ostal je spomin na bodice

… In končno so prišle počitnice. Prve tri tedne sem preživela pri babici, nato pa sem s starši in bratcema odšla na morje. Tam sem imela veliko prostega časa, ki sem ga večino preživela v morju z masko in dihalko. Iskala sem školjke, se potapljala, delala vodne trike in druge vragolije ter se zelo zabavala.

Ko sem nekega dne hodila v plitvi vodi po morskem dnu, me je v nogi nekaj močno zaskelelo. Odplavala sem do obale in pogledala, kaj bi to bilo. V nogi sem imela veliko zelo tankih kratkih bodic, ki so imele obliko trnka. Nekaj časa sem počivala, a nisem dolgo zdržala. Še isti dan sem bila spet v vodi.

Pripravila: Gaja Ana Gorenc Markovič, 6. razred