• -0.17C Novo mesto
  • 07:40
  • Ned, 08.12.2019

Mladi slovenski duhovnik v paniki: Osvaja me stara ženica, ne vem, kaj naj naredim

MURSKA SOBOTA – Zagotavljam vam, dragi župljani, da s to žensko nimam ničesar, je zapisal na župnijski oglasni deski v Murski Soboti tamkajšnji duhovnik Goran Kuhar. Mladi duhovni pastir je namreč svojim vernikom ”pojamral”, da se je neka faranka, stara več kot 60 let, toliko zaljubil vanj, da ga ne pusti pri miru.
»Gospa širi govorice, da ima poseben odnos z mano, da bo živela z mano in da bom zapustila poklic,« pravi Kuhar za informativno oddajo Svet. Poudarja, da je ženska tako zaljubljena vanj, da ima ljubosumne izbruhe vseh žensk, s katerimi se pogovarja. Ko vidi žensko, ki se pogovarja z njim, trdi, da jo začne ustrahovati. »Ne bom odšel iz cerkve zaradi nje. Vse njene govorice so plod pokvarjene in bolne domišljije. Prosim, ne nasedajte nanje,« je še dejal dejal svojim vernikom.

GOSPA NI NJEGOV TIP

O težavah s starejšo župljanko je duhovnik spregovoril tudi na več televizijskih postajah.Povedal je, da mu je najprej le pošiljala pisma, nato pa mu začel kupovati darila. Da bi bila zadeva boljša, je ženska poročena, zato je župnik pisal možu. Toda stara gospa še vedno ne popušča. »Ščiti me kot malega medveda. Je smrtni sovražnik vsem ženskam, s katerimi se družim. Ne vem, kaj naj storim,« je župnik povedal za Kanal A. Dodaja, da ženska ni ravno njegov tip. »Tudi če bi se hotela poročiti in ustanoviti družino, ta dama ne bi bila moja izbira.«

PODPRL GA JE TUDI ŠKOF

Mladega duhovnika je prek družbenih omrežij podprl tudi ptujski škof Peter Štrumf. Kuharja je pohvalil za njegov pogum, ker je, ko mu policija že ni mogla več pomagati, poiskal zaščito pred kamerami. »Javnosti naj vidi, s čim se morajo spoprijeti vsi duhovniki in s kakšnimi miselnimi napori morajo trpeti zaradi nadlegovanja in groženj,« je dejal škof Štrumf.

NaDlani.si; Foto: Kanal A