Morilec nadaljeval z gozdarskimi deli po hladnokrvnem zločinu

13. maj. 2024, ob 18.19
Posodobljeno pred 24 dnevi
22
90 SEK

V ponedeljek se je na območju Škofje Loke odvil tragičen dogodek, ki je pretresel lokalno skupnost. 64-letni moški je bil umorjen med opravljanjem gozdarskih del, osumljenec pa je 52-letni moški, ki je bil prav tako prisoten v gozdu. Policija je po prejetem klicu na pomoč hitro intervenirala, a žal prepozno, da bi preprečila smrt žrtve.

Dogodek se je začel, ko je žrtev med delom na svojem traktorju opazila osumljenca, ki je na njo začel streljati z dolgocevnim orožjem. Po poročanju policije je žrtev uspela poklicati številko 113 in opisati napadalca ter situacijo, vendar pa se na poznejše klice ni več odzivala. Policija je ob prihodu na kraj najprej locirala truplo moškega, nato pa nadaljevala iskanje storilca.

Osumljenec je bil izsleden nekaj sto metrov stran od prizorišča, še vedno zaposlen z gozdarskimi deli, kot da se ni zgodilo nič nenavadnega. Policisti so ga nemudoma prijeli in mu odvzeli prostost. V njegovi hiši so našli več predmetov, relevantnih za nadaljnjo preiskavo, medtem ko je bilo pravo orožje za streljanje najdeno skrito v bližnjem grmovju skupaj z dušilcem zvoka, daljnogledom in strelivom.

Vodja sektorja kriminalistične policije na PU Kranj, Primož Donoša, je na novinarski konferenci poudaril, da je bila preiskava zahtevna zaradi težko dostopnega kraja dogodka. “Zaradi kompleksnosti terena in okoliščin smo bili soočeni z izzivi, a smo kljub temu uspešno zbrali dovolj dokazov za nadaljevanje postopka,” je dejal Donoša.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Po zaključku preiskave je bil osumljenec priveden pred preiskovalno sodnico, ki je zanj odredila pripor. Obtožen je umora, za kar je v Sloveniji predpisana kazen najmanj petnajst let zapora.

Tragedija je odprla številna vprašanja o varnosti v ruralnih območjih in postopkih intervencije v nujnih primerih. Lokalna skupnost je pretresena, saj je umor med gozdarskimi deli redkost, ki odmeva v tišini gozdnih poti Škofje Loke.

Vir: N1 – video izjave PU Kranj lahko pogledate TUKAJ

22
90 SEK