Moški prerezal vrat ženski in se sam predal policiji

07. maj. 2024, ob 10.59
Posodobljeno pred 1 mesecem
17
70 SEK

V Novem Zagrebu se je zgodil šokanten umor, ki je pretresel lokalno skupnost. Po neuradnih informacijah je moški prerezal vrat ženski v bližini ruševne bolnice, nato pa sam poklical policijo in se predal.

Tragedija se je odvila včeraj, 6. maja okoli 19.20 na Jadranski avenijii. Policija je na prizorišču zločina ob Savi našla truplo žrtve, ki je bilo skrito v visoki travi. Identifikacija žrtve še poteka, ženska še ni prepoznana.

Osumljeni je kmalu po dejanju sam poklical policijo in priznal umor. Bil je takoj priprt in je trenutno pod strogim policijskim nadzorom. Na kraju zločina so bili prisotni kriminalisti policijske uprave Zagreb, ki so skupaj z državnim odvetništvom v Zagrebu opravili preiskavo. Truplo je bilo po zaključku preiskovalcev premeščeno na zavod za sodno medicino in kriminalistiko za nadaljno obdukcijo in preiskavo.

Dogodek je sprožil mnoga vprašanja o varnosti in ozadju nasilnega dejanja. Lokalna skupnost je zgrožena, saj se takšni incidenti v tem delu mesta ne dogajajo pogosto. Preiskava še vedno poteka, policija pa skuša ugotoviti motive za brutalni umor. Osumnjičeni je doslej policiji neznan po nasilnih dejanjih, kar še dodatno zapleta razumevanje razlogov za njegovo dejanje.

Ta tragični dogodek je ponovno odprl razpravo o potrebi po okrepitvi varnosti in preventive v mestu, še posebej v luči prihajajočih dogodkov in dejstva, da se takšno nasilje lahko zgodi v neposredni bližini večjih gradbišč in manj obljudenih mest. Skupnost, pravosodni organi in policija so zdaj še toliko bolj pozorni na potrebo po strogem nadzoru in preprečevanju nasilja v mestu.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

17
70 SEK