Motorist umrl na poti v bolnišnico, 12-letnica poškodovana

15. jun. 2024, ob 14.31
120
60 SEK

V Ilirski Bistrici se je danes dopoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 65-letni voznik motornega kolesa iz okolice Ilirske Bistrice. Umrl je v reševalnem vozilu na poti v bolnišnico, so sporočili s Policijske uprave Koper.

V prometni nesreči, ki se je zgodila ob približno 10.30 na Ulici Nikole Tesle, je bila poleg motorista udeležena 40-letna voznica osebnega avtomobila, prav tako doma v okolici Ilirske Bistrice. Voznica in 12-letna sopotnica sta bili lažje poškodovani.

V zadnjih 24 urah

Sicer pa so policisti  obravnavali 111 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 15 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 100 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 76-krat posredovali na javnih krajih in 24-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so štiri kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli tri vozila. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 41 tatvin, 23 vlomov, 18 poškodovanj tuje stvari, pet povzročitev telesnih poškodb, štiri grožnje ter po dve kaznivi dejanji ropa, drzni tatvini in dva primera nasilja v družini.

N. D.; Foto: Shutterstock

120
60 SEK