• C Novo mesto
  • 00:17
  • Pon, 18.10.2021

Na britanskem dvoru zibajo, rodila se je vnukinja Elizabete II.

Iz palače so še sporočili, da je prvorojenka princese težka 2,78 kilograma, tako 33-letna Beatrice kot dojenčica pa se počutita dobro.

LONDON – Britanska princesa Beatrice in njen soprog Edoardo Mapelli Mozzi sta se razveselila rojstva hčerke, so danes sporočili iz Buckinghamske palače. Vnukinja kraljice Elizabete II. je hčerko rodila v soboto v londonski bolnišnici Chelsea in Westminster, poročajo tuje tiskovne agencije.

Iz palače so še sporočili, da je prvorojenka princese težka 2,78 kilograma, tako 33-letna Beatrice kot dojenčica pa se počutita dobro.

Stari starši in prastari starši so navdušeni nad novico, so dodali. “Družina bi se rada zahvalila vsem zaposlenim v bolnišnici za čudovito obravnavo,” so zapisali v sporočilu.

“Par se veseli, da bo predstavil svojo hčerko starejšemu bratu Christopherju Woolfu,” so še zapisali. Beatrice je namreč tudi mačeha leta 2016 rojenemu sinu Mapellija Mozzija, ki ga ima skupaj z bivšo zaročenko Daro Huang.

Novorojenka je 11. v vrsti za prestol in je 12. pravnukinja kraljice.

Beatrice se je z nepremičninskim poslovnežem poročila julija lani na skrivni poroki v času pandemije covida-19, ki sta se se je udeležila tudi Elizabeta II. in njen pokojni soprog, princ Philip. Beatrice je najstarejša hči yorške vojvode, princa Andrewa in njegove nekdanje soproge, yorške vojvodinje Sarah.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: WWW