• 14.09C Novo mesto
  • 04:35
  • Pon, 27.05.2019
  • Prijava

Na Dolenjskem že strašijo s petardami

V strnjenem  naselju  na  Volčičevi  ulici,  ki  je  v bližini bolnišnice, so zalotili mladoletnika, ki je na poti v šolo odvrgel gorečo petardo.

NOVO MESTO – V  preteklih  letih  so  z zadovoljstvom ugotavljali, da je ob koncih leta vedno  manj pokanja petard, manj poškodb in zato tudi manj klicev ljudi, ki jih  tako  ravnanje moti in prestraši. Ta teden pa smo že ob prvem nadzoru, ki  so  ga  v  zgodnjih  jutranjih  urah  na šolski poti opravili novomeški policisti,   mladoletnikom   zasegli  skoraj  sto  prepovedanih  petard.

V strnjenem  naselju  na  Volčičevi  ulici,  ki  je  v bližini bolnišnice, so zalotili mladoletnika, ki je na poti v šolo odvrgel gorečo petardo. Zasegli so  mu  še  devet  petard,  ki  jih  je imel pri sebi. V bližini so drugemu mladoletniku  zasegli 84 prepovedanih petard. Zoper oba bodo zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

“Žal  nam  je,  da posamezniki še vedno ne razumejo, da je pokanje za veliko ljudi  moteče,  povzroča  strah,  občutek  nevarnosti in onesnažuje okolje.  Ogrožene so tudi živali, saj imajo bolj izostren sluh, pokanje jih vznemiri in  prestraši,  zato  pogosto  pobegnejo  in  se izgubijo. Nepremišljena in neprevidna  uporaba  pirotehničnih  izdelkov pa lahko povzroči hude telesne poškodbe  s  trajnimi posledicami. Veliko je torej razlogov, da ne prižgete
petarde,  policisti  pa  bomo  s  poostrenimi  nadzori  nadaljevali  tudi v decembru in zoper kršitelje dosledno ukrepali,” so še zapisali novomeški policisti.

Nadlani.si