• C Novo mesto
  • 10:53
  • Pon, 24.01.2022

Na odru več kot polovica naselij

14. prireditev Vesel sem Mirnčan, druga s podnaslovom Vsaka vas ima svoj glas, je uspela, pravijo organizatorji – DŠKT Partizan Mirna, ZKD Trebnje in KUD Klas Mirna.

 

MIRNA – Tudi letos bi prireditev lahko razdelili na dva sklopa – v prvem, resnejšem, so nastopili učenci Glasbene šole Trebnje, odprli pa so tudi razstavo, v drugem pa ni manjkalo pesmi, smeha in – seveda – harmonike. Prireditev je večinoma izza odra povezovala Petra Krnc.

V prvem delu so se predstavili učenci Glasbene šole Trebnje iz mirnske občine, na nastop pa so jih pripravili učitelji Igor Hribar, Vivina Gazvoda, Pija Hočevar, Rado Kompan, Miha Koretič, Ivana Krhin Podlesnik, Jera Rot in Tomaž Rožanec. Pri klavirju je bil prof. Zoltan Peter.

Kvartet trobil so sestavljali Anže Kepa, Luka Novak, Nik Vidmar in Gregor Starič, violinistki sta bili Jana Kramar in Lana Rupnik, pianistke Eva Erazem, Jerca Klančar, Ana Sladič, Ema Slak in Hana Rajar, flavtistka Klara Kramar ter klarinetistki Nika Kadunc in Nina Pejič.

Mag. Dušan Štepec je predstavil ustvarjanje in delo Damjana Popelarja, arhitekta, ki že nekaj časa snuje in ustvarja v Zagorici pri Mirni. Razstavo Obrazi dediščine – kozolec in čebelnjak je odprl župan Dušan Skerbiš.

V drugem delu se je najprej predstavil šahovski krožek, ki ga v Osnovni šoli Mirna vodita Anton Kotar in Cveto Jakša, Mix band (Samo Sladič, idejni vodja prireditve Niko Borštnar, neutrudni snemalec televizije Vaš kanal Janez Janežič in Zvone Zupet) je zaigral, Petra Krištof pa nasmejala publiko.

Harmonikarju Gašperju Kastelicu je sledil nastop Zorana Remica in hamornikarja Marka Šušteršiča, nato pa je Pavlina Hrovat prebrala pesem Rozalije Pepelnak Nasveti po moje.

Zdravko Ječnik s kitaro in vokalistka Maša Rovšek sta bila naslednja, ki sta s pesmijo napolnila dvorano doma Partizan, nato pa je prišla še mirnska polovica ansambla Azalea – Grega Drčar in Meta Smolič.

Po nekaj vicih, ki jih je prepletel Martin Koprivc, je na oder spet prišel Mix band, pridružila pa sta se mu tudi Samo in Marko in še kar nekaj skladb se je slišalo z odra. Veselo druženje pa se je nadaljevalo tudi po uradnem delu prireditve.

Nastopajoči so bili tokrat z Mirne, iz Zapuž, Zabrdja, Sela, Trbinca, Zagorice, Gorenje vasi, Sajenic, Gomile, Stare Gore, Sotle in Trstenika ter Ševnice.

 

Vir: mirna.si
(Foto: M. J.)