• -1.4C Novo mesto
  • 03:05
  • Pon, 20.01.2020

Na otroški parlament tudi Sevničani

»Prepričana sem, da smo se učenci naše šole pri debati dobro izkazali in da imamo mladi lahko tudi izvirne predloge, da bi bilo naše življenje lepše,« je po sodelovanju na občinskem otroškem parlamentu zapisala sevniška sedmošolka Tinkara Jene

 

SEVNICA – V torek, 11. 3. 2014, smo se učenci OŠ Sava Kladnika Sevnica z mentoricama Metko Pinoza in Hano Aupič udeležili občinskega otroškega parlamenta, ki je letos potekal na sevniškem gradu.

Ob 8.30 smo se s kombijem odpravili izpred naše šole. Ob devetih je bil sprejem parlamentarcev in govor župana, gospoda Srečka Ocvirka. Spregovoril je o razmerah v družbi, ki je letošnja tema šolskega parlamenta. Sledilo je delo po skupinah. V prvi skupini smo se pogovarjali o medsebojnih odnosih, v drugi o skrbi za okolje, v tretji pa smo razmišljali o vrednotah in potrošništvu. Vsak udeleženec je moral že vnaprej pripraviti rešitve. Skupaj smo razpravljali in na koncu oblikovali sklepe, ki smo jih nato predstavili še parlamentarcem iz drugih skupin. Vsaka šola je izbrala enega predstavnika, ki se je potegoval za sodelovanje na debati v nacionalnem parlamentu, ki bo potekala meseca aprila v Ljubljani. Naša šola je predlagala Miho Špana. Predlagani učenci so se predstavili in povedali, zakaj bi bili dobri predstavniki naše občine. Sledila je malica, nato pa volitve. Vsaka šola je prejela glasovnico in obkrožila dva predstavnika za nacionalni parlament ter predlagala temo, o kateri se bomo pogovarjali naslednje šolsko leto. Največ glasov je prejel učenec iz OŠ Tržišče, ki je bila tudi gostiteljica letošnjega šolskega parlamenta.

Prepričana sem, da smo se učenci naše šole pri debati dobro izkazali in da imamo mladi lahko tudi izvirne predloge, da bi bilo naše življenje lepše.

 

Tinkara Jene, 7. B
OŠ Sava Kladnika Sevnica

(Foto: OŠ Sevnica)