• C Novo mesto
  • 20:42
  • Pon, 25.09.2023

Na poti na Lisco najdete čudovito okrašeno smrečico – FOTO

Če ste pohodniki, potem gotovo veste tudi, kje in kako na 948 metrov visoko Lisco. Tiste, ki na to priljubljeno izletniško točko zavijejo v teh decembrskih dneh, pa na poti do vrha pričaka pravo presenečenje.

SEVNICA – Ob Pastirčkovi poti boste namreč zagledali čudovito okrašeno božično-novoletno smrečico, ki v teh dneh pohodnike očara še bolj zaradi ivja, ki je zajelo sredogorje. Zamisel o vsakoletnem okraševanju smrečice, ki raste ob poti, se je porodila v glavi Sevničana Tonija Gašpariča.

“Ideja se je že v lanskem letu porodila v moji glavi, predlagam sem prijatelju, s katerim hodiva zelo pogosto na Lisco in prišlo je do realizacije. Lani je bila tako smrekica prvič okrašena in letos je okraševanje v polnem teku, saj se veliko pohodnikov ustavi ob tej smrekici in doda kakšen okrasek,” nam je povedal Toni.

Letos je smrečica že precej bolj bogato okrašena, kar pomeni, da pohodniki zamisel odobravajo in tudi s kakšnim svojim okraskom prispevajo k še lepši podobi smrečice. Ta je postala že pravi hit, saj jo vsi radi fotografirajo in potem objavljajo na družabnih omrežjih. Isto drevesce pa okrasijo tudi ob velikonočnih praznikih, ko so na vrsti zajčki, jajčka in drugi velikonočni simboli.

Nas Tonijevo zamislijo smo navdušeni tudi mi in jo pozdravljamo, veseli nas tudi, da bo okraševanje smrečice očitno postalo tradicija. Ta bo sčasoma zrasla, upamo pa, da se bo navada okraševanja obdržala. Spodaj si lahko ogledate tudi nekaj fotografij, ki nam jih je poslal Toni – nekaj jih je od lani, nekaj pa že od letos. Napasite si oči!

Avtorica: Mojca Sladič