• C Novo mesto
  • 12:49
  • Čet, 22.02.2024

Na pustno soboto pijan za volanom v Novem mestu, ne boste verjeli, kaj je naredil jutro potem

Policisti PP Novo mesto so v soboto okoli 23. ure v Novem mestu zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia. 41-letnemu vozniku so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,15 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kršitelj prepovedi vožnje ni upošteval, saj so ga naslednje jutro nekaj po 10. uri ponovno ustavili na območju Novega mesta. Tokrat je imel v litru izdihanega zraka 1,20 miligramov alkohola. Zoper 41-letnika, ki je med postopkom kršil javni red in mir in ni upošteval ukazov policistov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O vseh kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, sporočajo s PU Novo mesto.

V nesreči v Trebnjem poškodovan motorist

V petek okoli 15. ure so na PU Novo mesto obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega avtomobila in motorista na Režunovi ulici v Trebnjem. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za trčenje odgovoren 45-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 17-letnemu motoristu. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnici. Policisti bodo povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 9. 2. in 12. 2. posredovali v 205 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 522 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 28 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Globokem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 23-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

N. D.; Foto: Shutterstock