• 15.31C Novo mesto
  • 22:29
  • Čet, 23.05.2019
  • Prijava

“Na teh volitvah prevladalo ideološko razmišljanje!”

Največ glasov v volilnem okraju Trebnje je zbral Franci Kepa.

TREBNJE – Za poslanski mandat sta se v volilni enoti Novo mesto (okraju Trebnje) potegovala tudi Anton Maver in Vida Šušterčič, a sta bila pri tem neuspešna. Zagotovo pa njuna kandidatura ni ostala neopažena.

„Mislim, da je SD v Trebnjem dosegel dober uspeh. S svojimi aktivnostmi, ki smo jih izvajali v kampanji in jo vodili, smo pripomogli k uspehu stranke,“ je začel Anton Maver.

„Sam osebno sem tudi zadovoljen z rezultatom. Res pa je tudi, da kandidatura in poslansko mesto v državnem zboru nista plačilo za minulo opravljeno delo, ampak je na teh volitvah prevladalo pri volivcih ideološko prepričanje. To je treba razumeti,“ je dodal Maver, ki je v volilnem okraju Trebnje zbral 1084 glasov. Več jih je imel v tem okraju Franci Kepa (SDS, 2378), za Mavrom pa so se zvrstili Vida Šušterčič (SMC, 967 glasov), Nika Vrhovnik (LMŠ, 822), Blaž Pavlin (Nsi, 736), dr. Jože Korbar (SLS, 641), Klemen Tršinar (Levica, 407) in drugi….

Vsaj 150 glasov premalo

„Glede na procent sem zadovoljna, saj je višji, kot ga je dobila stranka na državni ravni. Še vedno pa premalo, da bi prišla v državni zbor. Po nekaterih ocenah mi je zmanjkalo 150 glasov,“ je dejala Šušterčičeva, ki ni razočarana.

Čestitka Franciju Kepi in Blažu Pavlinu

„Vsekakor je dobro, da ima Trebnje poslanca. Ker bosta dva, še toliko boljše! Okolje v danih razmerah potrebuje poslanca. Brez pravih stikov ne gre, obema pa na tem mestu čestitam!“ je dodala Vida Šušterčič.

D.P.