Na vzhodu Slovenije strele, udarilo v hlev, na severu toča, zalivalo kleti

28. may. 2024, ob 18.15
Posodobljeno pred 7 dnevi
25
80 SEK

Ob 16.16 je na Trdinovi poti v Metliki meteorna voda poplavila klet stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci PGD Metlika…

LJUBLJANA – Popoldanske nevihte so po Sloveniji povzročile precej težav. Pri Idriji in Grosuplju sta se razvili dve nekoliko močnejši nevihti, v Slovenj Gradcu je padala tudi sodra oz. manjša toča. Največ udarov strel trenutno je bilo na vzhodu države: v Brežicah je nekaj pred 15. uro strela udarila v hlev, na pomoč so prišli domači gasilci.

Ob 16:20 uri je meteorna voda ob neurju, v občini Škofljica, poplavila nekaj kletnih prostorov, stanovanjskih objektov ter garaž večstanovanjskih in stanovanjskih objektov ter vrtca. Sprožil se je tudi plaz. Na terenu posredujejo gasilske enote GZ Škofljica.

V regijskem centru za obveščanje Maribor smo v času močnega deževja na območju Občine Hoče-Slivnica zabeležili Tri dogodke. Gasilci PGD Hotinja Vas in Hoče so iz objektov črpali meteorno vodo in zavarovali ter začasno sanirali plaz.

Ob 16.16 je na Trdinovi poti v Metliki meteorna voda poplavila klet stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci PGD Metlika…

Kako kaže?

Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč in do jutra od severozahoda postopno slabele. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija.

V sredo zjutraj bo dež ponehal tudi v jugovzhodni Sloveniji, čez dan se bo jasnilo. Burja bo dopoldne ponehala. Popoldne na zahodu ni izključena kakšna kratkotrajna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija.

Kje zobozdravstvene storitve rušijo rekorde v cenah?
Ali ste vedeli, da so lahko cene za enako zobozdravstveno storitev v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji različne tudi do skoraj 3-krat? Pri izbiri pravega zobozdravnika ni samo strokovnost tista, ki šteje – pomembna je tudi cena. Primerjava cen za zobne prevleke, mostičke, implantate in zobne aparate lahko razkrije presenetljive razlike.

V četrtek se bo od zahoda znova pooblačilo, dež se bo čez dan širil proti vzhodu. Vmes bodo tudi nevihte. Tudi v petek bo spremenljivo s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Spletne kamere ARSO

25
80 SEK