• 11.7C Novo mesto
  • 03:29
  • Sre, 03.06.2020

Nafta gor, bencin dol!

Dizelsko gorivo bo najdražje po avgustu 2014, ko je liter stal 1,365 evra, dodajo na Slovenskih novicah.

NOVO MESTO – Jutri, v torek, nas čakajo nove cene pogonskih goriv. Kot poročajo Slovenske novice, se bo bencin pocenil za 2,7 centa na 1,346 evra, dizel pa bo dražji – po novem bo liter dizla stal 1,364 evra za liter.

Dizelsko gorivo bo najdražje po avgustu 2014, ko je liter stal 1,365 evra, dodajo na Slovenskih novicah.


Cene se določajo v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

Na AMZS po koristne nasvete

Cene naftnih derivatov v Sloveniji niso več v celoti regulirane, kar pomeni, da se cene ob avtocestnem križu in hitrih cestah lahko glede na ponudnika in lokacijo razlikujejo. Objavljene cene za Slovenijo na tej strani so regulirane cene . Informacije o cenah goriv v evropskih državah so informativne narave, saj se v večini tujih držav cene goriv med različnimi ponudniki in različnimi lokacijami lahko močno razlikujejo. Cene, ki so navedene na tej spletni strani so cene, ki nam jih posredujejo tuji avtoklubi. Navedene cene so povprečne cene v državi. Pri tem je potrebno upoštevati, da so v večini držav (tudi sosednjih, kot so Hrvaška, Avstrija in Italija) na avtocestnih črpalkah tudi do 20% višje cene kot je povprečna cena. Točne cene goriv v omenjenih državah lahko preverite s pomočjo iskalnikov, pa opozarja Avto moto zveza Slovenije.

D.P.