• C Novo mesto
  • 10:51
  • Pet, 23.02.2024

Najboljši košarkarji invalidi v Novem mestu

Liga je v predtekmovanje potekala v dveh skupinah.

NOVO MESTO – Novo mesto bo v nedeljo, 8. aprila, gostilo finalni turnir ob koncu že 10. jubilejne sezone košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel. Tekmovanje organizira Zveza paraplegikov Slovenije, vodi pa ga Gregor Gračner.

Sedem klubov, pet držav

Liga je v predtekmovanje potekala v dveh skupinah. V skupini A so nastopali KKI Zagreb, ekipa ZŠIS-POK, KIK Una Sana in KKI Vrbas; v skupini B Castelvecchio (v ekipi so tudi trije slovenski košarkarji Gregor Gračner, Haris Kuduzović, Milan Slapničar), RBB Flinkstones in KIK Zmaj. V ligi so svoje mesto v ligi našli klubi iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in BiH. Prav slednji, klubi iz Bosne in Hercegovine, so absolutni vladarji tekmovanja, saj so osvojili vseh dosedanjih devet lovorik.

Test za EP

„V tekmi za 5. mesto pričakujemo, da bo naš nasprotnik ekipa RBB Flinksotnes Graz. Avstrijska ekipa igra zelo agresivno in za naše prostore atipično obrambo, v fazi napada, pa imajo kar nekaj dobrih strelcev z razdalje. Kljub temu, da v zadnjem času praktično nismo trenirali, pričakujem, da bodo moji fantje prikazali pravi obraz. Vsekakor pa bo ta tekma dober preizkus sposobnosti, za vse igralce, ki bodo iz te ekipe vpoklicani v reprezentanco, katero junija čaka nastop na Evropskem prvenstvu v Belgiji,“ pa pred sklepnim dejanjem v regiji razmišlja Žiga Kobaševič, ki vodi slovensko ekipo ZŠIS-POK.

Podpora generalnega sponzorja

Tekmovanje s svojo družbeno odgovorno držo podpira generalni sponzor banka NLB d.d., ki bo tudi tokrat na finalnem turnirju podelila dva športna invalidska vozička. Zbrane ekipe bo v imenu generalnega sponzorja pozdravila Simona Bregar, vodja novomeške poslovne enote NLB d.d..

Petrov in Smodiš

Svoj pečat dogodku bosta dodala tudi gosta – zbrane bosta ob zaključku prireditve nagovorila legendi slovenske košarke aktualni trener Krke Simon Petrov in športni direktor kluba Žoltasti troti Matjaž Smodiš.

Vrstni red po predtekmovanju:

skupina A:
Castelvecchio 10, KIK Zmaj 9, RBB Flinkstones 8

skupina B:
KKI Vrbas 12, KIK Una Sana 10, ZŠIS-POK 7, KKI Zagreb

Finalni turnir Košarkarske lige na vozičkih NLB Wheel, 8.4.

kvalifikacijska tekma za 5. mesto:
KKI Zagreb – RBB Flinkstones (11.30)

tekma za 5. mesto:
zmagovalec kvalifikacijske tekme za 5. mesto – ZŠIS-POK (13.15)

tekma za 3. mesto:
KIK Una Sana – KIK Zmaj (15.00)

tekma za 1. mesto:
KKI Vrbas – Castelvecchio (16.45)

D.P.