• 17.18C Novo mesto
  • 20:40
  • Ned, 26.05.2019
  • Prijava

Najhujša nevihta na Dolenjskem

Ob 19.40 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, razkrilo streho stanovanjske hiše.

NOVO MESTO – Pred nami je nevihten vikend, ki je svoj uvod doživel že včeraj, najhuje pa jo je skupila prav Dolenjska. Po poročanju Dolenjskanews je toča klestila na področju Štravberka in Šmarjete, o ostalih nevšečnostih pa poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

NOVO MESTO
Ob 19.17 sta na cesti Soteska – Novo mesto pri naselju Potok, občina Straža, dve podrti drevesi ovirali promet. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so drevesi razžagali in odstranili.

ŠENTJERNEJ
Ob 19.40 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, razkrilo streho stanovanjske hiše, ki je bila pokrita s folijo zaradi posledic požara. Gasilci PGD Šentjernej so folijo ponovno namestili.

Kako kaže?

 

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Že zjutraj bodo krajevne nevihte v severozahodni Sloveniji, sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale tudi drugod in se nadaljevale v noč. Nekatere bodo lahko močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, v severozahodni Sloveniji okoli 25 °C.

Jutri bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem do 29 °C.

D.P.