• 23.2C Novo mesto
  • 17:26
  • Sob, 24.08.2019

Najlepša evropska plaža po izboru EU Best Destinations na Visu

Plažo Stiniva na hrvaškem otoku Visu so uporabniki spletnega portala European Best Destinations izbrali za najlepšo v Evropi. Majhna plaža je v glasovanju premagala razvpiti španski plaži Tossa de mar in Concha ter plaži na portugalskem otoku Berlanga in Cala Accariano na otoku Lavezzi nedaleč od Korzike.

ZAGREB – Uporabniki spletne strani so lahko izbirali med 300 evropskimi plažami, Stiniva pa je bila za dve tretjini anketirancev najlepša, skoraj 90 odstotkov pa jo je uvrstilo med 15 najlepših v Evropi.

Na portalu so zapisali, da je Stiniva idilična zaradi kopanja v kristalno čistem morju. Kot menijo, se plaža vtisne v spomin, ki ga nič ne more izbrisati.

Gre za eno manjših plaž na Visu, ki leži na južni strani otoka. Znana je po tem, da jo z morske strani zapirata visoki steni, med katerima je le nekaj metrov širok prehod za plavalce ali čolne. Stene zagotavljajo tudi veliko sence v popoldanskih urah. S kopenske strani je do plaže 20 minut hoje po ozki stezi.

Potem ko je Zagreb lani prejel priznanje kot najboljše evropsko mesto za obisk med božičnimi in novoletnimi prazniki, februarja letos Zadar za najboljše evropsko turistično mesto, je plaža Stiniva dobila največ glasov v tekmi s najbolj znanimi španskimi, portugalskimi, francoskimi in grškimi plažami, so sporočili iz hrvaške turistične skupnosti (HTZ).