• 26.35C Novo mesto
  • 17:07
  • Pon, 16.09.2019

Najuspešnejši mirnopeški učenci na obisku pri županu

Župan Občine Mirna Peč Andrej Kastelic je v petek, 10. junija, sprejel najuspešnejše učence OŠ Toneta Pavčka. Ti se lahko letos pohvalijo s številnimi uspehi na tekmovanjih v znanju, športu, glasbenem, literarnem in likovnem področju.

MIRNA PEČ – Šola se lahko pohvali s številnimi projekti kot je Pavčkova vitica, likovna ustvarjalnica, raziskovalni projekt na temo gasilstva, turističnim projektom ter številnimi manjšimi projekti po oddelkih.

Župan je poudaril, da je občina ponosna na Osnovno šolo Toneta Pavčka ter na vsakoletne številne uspehe učencev. Nenazadnje se lahko občina ponaša s številnimi uspešnimi bivšimi učenci, med njimi tudi znanima rojakoma Tonetom Pavčkom in Lojzetom Slakom. Vesel je tudi dobrega sodelovanja šole z občino, saj le-ta vedno priskoči na pomoč ob večjih dogodkih v občini.

Občina si prizadeva zagotoviti tudi ustrezne prostorske pogoje za delo, tako so se že začela pripravljalna dela za gradnjo športne dvorane, ki bo zaključena junija prihodnje leto. Ravnatelj šole Danijel Brezovar se je občini zahvalil za zagotavljanje potrebnih prostorskih pogojih za delo šole ter za zagotavljanje sredstev za izvajanje šolskih projektov. Še posebej pa je šola vesela začetka gradnje nove športne dvorane. Vir: mojaobcina.si