Narkokarteli v Evropi vedno bolj izkoriščajo afriške otroke

22. jun. 2024, ob 08.55
Posodobljeno pred 22 dnevi
140
70 SEK

Otroci, najpogosteje iz Maroka in drugih afriških držav, so vse prevečkrat žrtve narkokartelov po Evropi, ki jih izkoriščajo, mučijo in nad njimi izvajajo spolno nasilje. Naraščajoče povpraševanje po kokainu na evropskem trgu sili kriminalne organizacije, da novačijo mladoletnike, ki bi postali njihovi “vojaki”. Ta zaskrbljujoč pojav je v vzponu, število otrok, vpletenih v te nezakonite dejavnosti, pa vztrajno narašča.

Raziskava Guardiana je pokazala, da tolpe, ki izkoriščajo ranljive afriške otroke, uporabljajo brutalne taktike za nadzor svojih žrtev. Otroci, ki pogosto prispejo v Evropo sami in brez staršev, so podvrženi mučenju in spolnemu nasilju. Policija je opozorila, da bi bil London lahko naslednje mesto, kjer bi se ta trend razširil, saj so nedavno odkrili več maroških in alžirskih otrok, ki so bili očitno žrtve mučenja.

Zaskrbljenost evropskih oblasti vse bolj narašča. Marca so se policijske sile različnih držav EU skupaj z agencijami Združenega kraljestva sestale z Združenimi narodi in Europolom, da bi razpravljale o tem, kako se spopasti z izkoriščanjem otrok in trgovino z njimi. Do sedaj so Švedska, Belgija, Nizozemska, Španija in Francija predstavile več konkretnih primerov izkoriščanja severnoafriških mladoletnikov, ki so jih kriminalne združbe rekrutirale za prodajo mamil.

Policijske sile po vsej Evropi pozivajo k nujnim ukrepom za zaščito ranljivih otrok in preprečevanje njihovega izkoriščanja s strani kriminalnih organizacij. Spopadanje s tem perečim problemom zahteva mednarodno sodelovanje in odločne ukrepe na vseh ravneh družbe.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Priprava: NaDlani
Vir: www

140
70 SEK