Našli dolenjskega kradljivca motornih žag

08. maj. 2024, ob 10.07
Posodobljeno pred 2 mesecema
38
70 SEK

Šentjernejski policisti prijeli vlomilca z ukradenimi motornimi žagami

V naselju Drama sta bila prijeta dva mladoletnika, ki sta vlomila v stanovanjsko hišo in ukradla motorni žagi. Po prijavi občanov so ju šentjernejski policisti izsledili in prijeli pri Zameškem. Mladoletnika iz Dobruške vasi sta bila privedena na policijsko postajo, kjer so jima odvzeli prostost. Policija je o incidentu obvestila starše mladoletnikov in center za socialno delo, proti vlomilcema pa bodo podali kazensko ovadbo.

Prometna varnost: Zaseg vozila in prekoračitev hitrosti

V Gornjem Lenartu so policisti PP Brežice zasegli vozilo Renault Clio 18-letnemu kršitelju, ki ni upošteval policijskih znakov in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.

Policisti so na Obrežju ustavili voznika BMW X5 švicarskih registrskih oznak, ki je vozil 182 km/h na avtocesti, kjer je hitrost omejena na 130 km/h. 43-letnemu državljanu Severne Makedonije je bila izrečena globa za prekoračitev hitrosti.

Mejne zadeve in tujci: Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice in PP Črnomelj izsledili in prijeli skupno 65 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Med prijetimi so bili državljani Sirije, Maroka, Afganistana, Konga, Indije, Bangladeša, Iraka, Kameruna, Turčije, Šrilanke, Senegala in Pakistana, ter en državljan Sudana. Policijski postopki s temi osebami še potekajo.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

Ta poročila prikazujejo neprestano delo slovenske policije na različnih področjih varovanja javne in prometne varnosti ter nadzora mej.

Vir: PU 

38
70 SEK