• 29.06C Novo mesto
  • 16:38
  • Ned, 18.08.2019

Navdušila v ZDA, zdaj dobila novomeško štipendijo

V prvem krogu je izločila Američanko Ovrootsky (5:7, 6:1, 6:2), potem pa še njeno rojakinjo, tudi 4. nosilko, Harvey (6:1, 3:6, 6:2).

MIAMI – Živa Falkner, 15-letna članica TK Krka Otočec, se je izkazala na prestižnem turnirju Orange Bowl v Miamiju, kjer se je v svetovni konkurenci zavihtela med 16 najboljših. V prvem krogu je izločila Američanko Ovrootsky (5:7, 6:1, 6:2), potem pa še njeno rojakinjo, tudi 4. nosilko, Harvey (6:1, 3:6, 6:2). V osmini finala pa se je Živa poslovila, a dala vedeti, da gre nanjo resno računati! Dobro delo so opazili tudi v novomeški občini – Živa je postala ena od dijakinj, s katero so na Mestni občini Novo mesto slovesno podpisali pogodbe občinskih štipendistov.

Po lanski prvi generaciji so letos prejeli 27 prijav, med katerimi so izbrali še študentko dentalne medicine Anjo Fink in šahista Vida Dobrovoljca.

„Občina se je lani po nekaj letih ponovno odločila za uvedbo štipendij in denarnih pomoči, s katerimi prihaja naproti perspektivnim mladim Novomeščanom, ki imajo z novim sistemom štipendiranja priložnost, da razvijajo svoje posebne talente. Sredstva so prednostno namenjena posameznikom z izjemnimi dosežki na različnih področjih, kot so kultura, umetnost, šport in znanost. Letošnji izbranci se pridružujejo Galu Pavlinu, Manji Slak in Urošu Prešernu, ki so štipendije prejeli lani. Štipendija se podeljuje za obdobje trajanja šolanja in znaša 300 evrov mesečno za šolanje v tujini in 200 evrov za šolanje v Sloveniji,“ so pojasnili na občini.

MO Novo mesto, D.P.
Foto: MO Novo mesto